KAMERATIPS

Hallå på er!
Jag tänkte ge er lite kameratips vad det gäller systemkameror. Har fått två frågor angående just det, så det var lika bra att skriva, så kan ni andra få klarhet i det också :)

Hej!
Jag undrar om du kan ge mig tips på en bra systemkamera som går att ta fina med både inomhus och utomhus och är lätt att använda och lära sig för en som jag som aldrig använt en systemkamera i hela mitt liv=), tack för en bra blogg med fina bilder.
Först och främst vill jag säga tacktacktack! Nu på marknaden finns det ett otroligt stort utbud av nybörjarkameror, några exempel är NIKON D3000, D3100, D5000, Canon EOS 1000D, 500D och även mycket inom Sony, men det är inte min punkt så att säga. Har mest inriktat mig på Canon och Nikon (såklart). Jag  själv rekomenderar ju Nikon för deras bekväma form på kameror som gör det lätt att greppa, vilket gör det stadigare också förstås. Deras sprillans nya D3100 har jag bara läst lite smått om, men jag skulle rekomendera den till en nybörjare. Den kan även filma i full-HD, och den är aningen mindre än instegsmodellen D3000. Den har även hög ISO, ända upp till 12800. Menyerna sägs vara bättre, och där finns även en guide på hur man kan använda den. Jag tror att en nybörjare skulle klara sig galant med den. Bättre vitbalans sägs den också ha. Börjar bli bättre och bättre va? Med ett 18-55 kostar den ca 6500 kr.

Men även konkurenten Canon har bra modeller. Till exempel 500D som med 15,1 mpxl ger klara bilder, även i utskrift och även denna kan filma i full-HD. ISO ligger på 3200, men kan även denna utökas till 12800, så ni märker ju att deras modeller är ganska lika. Jag själv rekomenderar ju Nikon för deras lätta menyer, men om man är van vid Canon är det ju en smaksak... Men eftersom du undrar just efter en kamera, så skulle jag säga att Nikon D3100 är ett bra köp. Har dock inte testat den, men som sagt, det är en bra amatörkamera! :)

Grymt fina bilder! Var har du köpt din kamera och hur mycket kostade den? :)
Tack så hemskt mycket! Jag köpte faktiskt min begagnat, på Blocket och just min kamera var ett otroligt bra köp! Ingick blixten SB 600, 50 f/1.8, och ett fantastiskt UV filter (som jag tappade bort första dagen...). Allt var i bästa skick och jag fick det för 9500 kr. Tycker det var ett otroligt bra köp då bara kamerahuset kostade 10000 för ett år sedan. Så om du ska köpa en ny kamera, men känner att det är dyrt, kolla på Blocket eller liknande för att få ett billigare pris men ändå bra kvalité. Självklart måste du kolla upp allt före och gärna kolla på produkten om den finns nära dig.

Frida

Bra tips!

2010-09-25 | 18:30:09
http://fridalautin.blogg.se/
Natalie Könberg

Vad bra svar. Jag funderar på en Nikon d3100 men jag vill ju så gärna ha en fjärrutlösare(utan jobbig sladd) till och på hemsidorna så finns inte den med på listan,vilket betyder att den inte funkar på denna kamera,va?:/

Tacksam för svar :)

2013-04-02 | 14:31:49
http://www.nataliekonberg.blogg.se

Kommentera:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:
JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: Jenniferkivinen@hotmail.com

Sidan ses bäst i Internet Explorer