BOKMÄSSAN






NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Här är lite smått från bokmässan. Själv tyckte jag det var kul, och man lärde känna klasskompisarna mer också. Köpte en fotobok, Årets bild 2010. Hoppas på lite inspiration! Dagen var tung av alla väskor, men det var värt det!

KAMERATIPS

Hallå på er!
Jag tänkte ge er lite kameratips vad det gäller systemkameror. Har fått två frågor angående just det, så det var lika bra att skriva, så kan ni andra få klarhet i det också :)

Hej!
Jag undrar om du kan ge mig tips på en bra systemkamera som går att ta fina med både inomhus och utomhus och är lätt att använda och lära sig för en som jag som aldrig använt en systemkamera i hela mitt liv=), tack för en bra blogg med fina bilder.
Först och främst vill jag säga tacktacktack! Nu på marknaden finns det ett otroligt stort utbud av nybörjarkameror, några exempel är NIKON D3000, D3100, D5000, Canon EOS 1000D, 500D och även mycket inom Sony, men det är inte min punkt så att säga. Har mest inriktat mig på Canon och Nikon (såklart). Jag  själv rekomenderar ju Nikon för deras bekväma form på kameror som gör det lätt att greppa, vilket gör det stadigare också förstås. Deras sprillans nya D3100 har jag bara läst lite smått om, men jag skulle rekomendera den till en nybörjare. Den kan även filma i full-HD, och den är aningen mindre än instegsmodellen D3000. Den har även hög ISO, ända upp till 12800. Menyerna sägs vara bättre, och där finns även en guide på hur man kan använda den. Jag tror att en nybörjare skulle klara sig galant med den. Bättre vitbalans sägs den också ha. Börjar bli bättre och bättre va? Med ett 18-55 kostar den ca 6500 kr.

Men även konkurenten Canon har bra modeller. Till exempel 500D som med 15,1 mpxl ger klara bilder, även i utskrift och även denna kan filma i full-HD. ISO ligger på 3200, men kan även denna utökas till 12800, så ni märker ju att deras modeller är ganska lika. Jag själv rekomenderar ju Nikon för deras lätta menyer, men om man är van vid Canon är det ju en smaksak... Men eftersom du undrar just efter en kamera, så skulle jag säga att Nikon D3100 är ett bra köp. Har dock inte testat den, men som sagt, det är en bra amatörkamera! :)

Grymt fina bilder! Var har du köpt din kamera och hur mycket kostade den? :)
Tack så hemskt mycket! Jag köpte faktiskt min begagnat, på Blocket och just min kamera var ett otroligt bra köp! Ingick blixten SB 600, 50 f/1.8, och ett fantastiskt UV filter (som jag tappade bort första dagen...). Allt var i bästa skick och jag fick det för 9500 kr. Tycker det var ett otroligt bra köp då bara kamerahuset kostade 10000 för ett år sedan. Så om du ska köpa en ny kamera, men känner att det är dyrt, kolla på Blocket eller liknande för att få ett billigare pris men ändå bra kvalité. Självklart måste du kolla upp allt före och gärna kolla på produkten om den finns nära dig.

LITE SMÅTT...



NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Heeeeelt banala bilder, men jag var bara tvungen att ta upp kameran lite igår, så då blev det så här och jag hade inget annat i mitt lilla bildskafferi för tillfället. Måste köpa något nytt snart! (Ja jag vet att jag är så kass....)

Hallå alla glada! Dagen har gått åt till att plugga en herrans massor, och nu ska jag även packa inför morgondagen. I alla fall några samhällsklasser ska iväg på bok&biblioteksmässan i Göteborg imorgon. Ska bli riktigt kul faktiskt! Så för en gångs skulle ska jag ta med mig kameran, så ni kanske får lite bilder imorgon om jag inte är död när jag kommer hem...

Idag är det en speciell dag för mig och min älskling (eller okej, jag har två men den ena i alla fall...), för my beloved Nikon fyller ett år idag (för mig), så GRATTIS, pusspuss på dig!

Godnatt!

BEFORE VS AFTER



NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3
Här är då före och efter redigering. Jag har nog aldrig visat det för er innan, men nu ser ni i alla fall skillnaden. Jag har då lagt på mer konstrast, ljus, mixat lite i curves och levels, och även fixat horisonten lite (jag ville ha en lutning i bilden). Har även lagt på lite mer färg på vattnet och himlen. Jag kan inte säga att  det är manipulation eftersom visst märker man detaljerna så mycket mer på undre bilden? Egentligen var havet så blått, och jag tycker då att man ska få kunna göra en verklighetsbild utav det hela. Jag tycker i alla fall att vattnet är en fin övergång till den grå/bruna sanden. Eller hur?


Ja, nu har det varit väldigt dött här i lite mer än en vecka. Har verkligen inte kännt för att blogga, och det har liksom inte lockat mig. Eftersom jag nu bytt linje, så är det lite att ta igen och även mycket nytt, så jag har ägnat mig åt träning och skolan för det mesta. Hoppas att ni mår bra! Det gör då inte jag. Har åkt på någon slags konstig ont i halsen sjukdom och är även lite förkyld, och som lite grädde på moset har jag nog även fått nackspärr. Så jag ska återgå till läxorna, så hörs vi väl snart!
Puss

Det gick fort...


NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Jaha.. Då är det söndag och helgen är slut, nu igen. Men jag klagar inte! Gårdagen var supermysig verkligen, och morgondagen ska bli minst lika spännande. Hoppas på en bra start, även om det lär bli mycket, säkert redan första dagen, men det ska väl gå vägen! Nu ska jag kila iväg på träning. Gött att bli lite piggare... Puss!

2010-09-11




NIKON D90 + 50 mm f/1.8 + Close-up + 10

Ja, äntligen får ni lite nya bilder, vilket bör uppskattas då det bara visats äldre bilder på bloggen ett bra tag.. Jag tänkte att det var lika bra att ta med kameran ut på Hillaredstrampet, och det lönade sig ju!

Ikväll kommer mina fina tjejer Felicia och Jennifer hit. Vi ska bada tunna, kolla på film, äta god mat och dränka oss i godis. Ska bli supermysigt! Ni får ha en fantastisk kväll, puss!

KOLLAGE


Ja, eftersom jag verkligen inte har några nya bilder att bjuda på, så får ni ett kollage med bilder jag blivit nöjd med under året. Fick inte med alla, men en del i varje fall. Om ni har lika tråkigt som jag kan ni ju gärna säga vilken ni tycker om bäst!

Dagen har i alla fall varit lyckad. Stenen föll från hjärtat och nu har jag bytt skola. Lättnad. Jag fick även hamna med Jennifer, så det känns skönt att ha någon att kunna vara med och hon får ju hjälpa mig med alla salar... Annars kommer jag stå där helt förvirrad, haha! Men jag hoppas på att det ska bli grymt!

Ni får ha en toppenkväll!
Puss

START ALL OVER

NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Okej.. Jag har varit fruktansvärt oengagerad, vilket jag nog kommer vara härdanefter också måste jag erkänna. Fotandet har jag lagt åt sidan tills vidare och lägger istället tiden på skolan, även om det inte är så mycket just nu.. Jag kommer hem sent fyra dagar i veckan, vilket är lite sisudär, men det är ju träningar hit och dit och sena dagar. Jag kan inte säga att det är vidare svårt eller tufft just nu då vi hela tiden får gå tidigare, ta mycket raster och får knappt några läxor. Det kan ju vara tacksamt eftersom jag inte är läxälskaren, MEN, det är för slappt, så nu kommer vi till en fruktansvärt jobbig(t) situation/läge... Jag har nu velat mellan två/tre linjer i någon vecka nu, och det har varit jäkligt jobbigt. Samhäll-språk, Samhäll-journalistik, författarskap eller då Media. Ja, det var frågan det, så jag gick helt enkelt till SYV idag för att få lite klarhet. De tyckte att jag skulle byta.. Det kommer bli jobbigt eftersom jag hatar att ligga efter, och göra allt som elever gjort på två veckor och komma ikapp kommer inte bli lätt, men jag måste vara positiv. Även om kursplanen inte verkar vidare lockande då jag hatar SO och kommer även läsa Naturvetenskap B, så känns det lite halvt, men man måste göra det bästa av situationen. (Jag vill ändå få en bred utbildning, så jag måste ju!) Bäckäng är/verkar som världens bästa skola med alla otroligt roliga engagemang, föreningar och med sin anda, så just nu vill jag bara börja om på allt. Faktiskt. Så imorgon ska jag till rektorn på skolan för att prata lite. Det är nog journalistik det kommer bli, för språk var tyvärr fullt, men jag får min spanska i alla fall och de flesta B-kurserna, och det är grymt bra!

Nu taggat jag om och hoppas att alla tankar om omval kommer försvinna, för jag vill verkligen gå Bäckäng. Det har jag alltid velat!

Jag ska inte trötta ut er med tråkig text längre, utan sätta mig framför TV:n. Snart börjar Halv åtta hos mig, myyys!

 

Och just det, jag hade även fått en superfin kommentar när jag kikade in innan: "sluta för fasen inte blogga! eller det spelar ingen roll, bara du uppdaterar med dina bilder. skulle kunna döda för dina bilder, kollar på dem om och om igen, kan inte sluta titta. du har definitivt en framtid som fotograf eller liknande. så ge inte upp din dröm tjejen, du kommer komma långt. det lovar jag dig!"

TACK så jäkla mycket. Det betyder så himla mycket och det får mig att le tusen gånger om. Så tacktack, även om du var anonym, men gud vad glad jag blir!

Change


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Gamla stan


Nu är det nog med shopping för min del. Jag har slösat alldeles för mycket pengar på två dagar och jag inser nu mina "ekonomiska kriser".. Jag inser även konsekvenserna för att ha ätit för mycket godis och onyttigheter under en kort period, så nu blir det ändring på allt! Jag måste spara till nya skor och biljetter till Skåne dit jag förmodligen ska nästa vecka redan, underbart! Men nu har jag i alla fall världens finaste vinterjacka och en ny kavaj och lite småsaker. Godiset jag köpte idag är redan undangömt. Den påsen ska jag inte öppna på länge... Nu: NYTTIG KVÄLLSMAT!

SUNDOWN


NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Medan min lillebror har kidnappat min pojkvän och de spelar meningslösa spel tänkte jag slänga in ett inlägg. Jag vet inte riktigt vad som hänt, men det känns så fruktansvärt tråkigt att blogga nu för tiden. Kanske är det bloggtorka, eller så orkar jag bara inte engagera mig. Så vi får väl se hur det blir. :)
Nu ska jag dra bort Dennis ifrån Rasmus en stund, hoppas jag får det!
Ni får ha det bäst!

AUTUMN



NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Gamla bilder men med lite ny redigering. Känns dumt att faktiskt ta lite överdrivet höstiga bilder, men den är ju påväg, sakta men säkert, eller hur?


Det är pinsamt vad mycket statistiken sjunker när man inte bloggar på några dagar. Just nu skiljer det 50 personer från gårdagen till idag, så jag tänkte att i brist på annat kan jag lika gärna slänga in ett inlägg..

Dagen har gått fruktansvärt fort med tanke på att första lektionen gick åt till att fota och äta kebab (vi fick gå tidigare med 40 minuter!). Sen var eftermiddagen ännu slappare då vi fick en hemuppgift eftersom alla lärare skulle bort idag (och imorgon så vi är lediga) så det skulle inte bli mycket till lektion ändå. Det var fruktansvärt skönt! Har även tagit skolkort idag... Inte lika skönt, haha.. Fotografen blev tydligen nöjd med redan andra bilden, men hur såg jag ut egentligen!??? Sen ska mer än 1000 andra elever se det också, grymt alltså!

Nu ska jag återgå till lite skolarbete och sedan sätta på några avsnitt av O.C. Imorgon kommer min underbara skåning också, awesome!




JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: [email protected]

Sidan ses bäst i Internet Explorer