Filmtips! - Filmer ni bara måste se!

Into The Wild - En sann historia om en kille som reser ut till vildmarken för att söka ett annat liv än det vanliga dystra som finns i en vanlig storstad. Han lämnar alla sina pengar och sin fina skola för att resa och leta äventyr. han träffar många människor som hjälper honom och ger honom omtanke. Han berättar inte heller  för sin familk vad han gör eller vart han äär. Han vill leva helt fritt och ta dagen som den kommer, men ändå har han ett mål;  Alaskas vildmark. När han väl äör dä, i Alaska så äter han en potatis han trodde var en helt annan sort. Men det visar sig att den är giftig, och att den är dödlig. Man blir förlamad sakta men säkert. Och ingen finns däruppe förutom en buss han lever i. Ingen kan hjälpa honom.

Taken - Det är två tjejer som vill åka till Paris tror jag det är. Det är två skilda föräldrar till den ena tonåringen (som det handlar om då) Mamman är verkligen inte försiktig och tänker inte på tjejens bästa, utan på hennes vilja. Så mamman ljuger (eftersom tonåringarna ska turnéra med ett band, och det kommer aldrig pappan tillåta, så de ljuger om att de ska gå och kolla konstmueeum) för pappan och till slut får de hans tillåtelse. Men när de ska lyfta planet och pappan ser att de inte alls ska till några museeum så berättar tjejen vad de egentligen ska göra och mamman övertalar pappan att hon ska få åka ändå och få hans tillåtelse. När de väl är i Paris tror jag det är, så träffar de nästan direkt en kille som de delar taxi med. Han verkar trevlig och han frågar ifall de vill följa med på ett disco på kvällen. De berättar då vart de ska bo (de ska bo i tjejens kompis kusins hus som är borta över sommaren. Vilket inte tjejen vet. Asså att de skulle vara borta) Killen kommer med flera killar och de tar en av tjejerna, fölr den andra tjejen (huvudrollen) är i andra sidan lägenheten och ser genom ett fönster att de tar henne. Då ringer hon till sin pappa, eller hon pratar redan med honom och eftersom han har jobbat med att sätta fast såna innan så säger han till henne att berätta när de tar henne också om längd, tatueringar m.m. så det ska bli lättare att ta fast killarna. Pappan får veta och de tar henne också. Han reser till Paris och där börjar hela hans resa om att leta rätt på hans dotter.

The Butterfly Effect - Nog min favoritfilm faktiskt. Det är ett scienes fiction drama som handlar om en pojke, Evan, och hans tre vänner. Under sin uppväxt drabbas Evan av en rad blackouter som han senare i livet lär sig få användning av. Det visar sig att Evan funnit ett sätt att resa i tiden. Han reser i tiden genom sina dagböcker som han skrev när han var mindre efter sina blackouter. Han blir kär i en tjej, som han känt i hela sitt liv när han är ungefär 15 år, Kayleigh. Han minns inte direkt allt när han blir äldre och har flyttat (då han aldrig träffar Kayleigh) och då åker han för att träffa henne. Då pratar de om det och hon blir väldigt upprörd. Eftersom hennes bror är väldigt våldsam (och det är han osm orsakat väldigt många blackouter för Evan i tidigare år pga. att det var så "hemska" saker.) ringer han nästa dag och hotar Evan att han ska dö eftersom Kayleigh, hans syster tog självmord efter att ha pratat med Evan. Det är då hanbörjar läsa sina gamla dagböcker och finner ett sätt att både rädda Kayleigh från att dö och deras kompis (kommer inte ihåg vad han heter) från att bli psykiskt sjuk och Kayleigh's bror från att vara riktigt våldsam. Men det går för långt, och kanske var det aldrig meningen att han skulle födas?

Never Back Down - Det handlar om en kille, Jake som har flyttat in till en ny stad eftersom hans mammahade tappat hoppet om honom på den förra skolan där han bara slogs. Han hade då lovat sig själv att sluta upp med det när han kom till en ny skola. Men där var allas intresse "fighting" och kickboxning där Ryan var bäst på det. Han möter en tjej som ber honom följa med på en fest hemma hos honom, men då han hamnar i tvång i ett kickboxningsbråk där han  förlorar och blir nerslagen. Det var på en riktigt stor fest så alla såg honom. Jake var inte så vältränad jämfört med vad den populära Ryan var. (Han som vann) Jake blev intresserad av tjejen (kommer inte ihåg hennes namn) men hon var redan tillsammans med Ryan. Men hon inser till slut att Jake är en mycket bättre kille än Ryan. Men Jake börjar träna upp sig för att till slut slå Ryan i en "fight". En riktigt bra film. Man kanske inte tror det, ni tjejer som är ungefär som jag. Haha, men jag lovar er! Den är verkligen värd att se. Glömde nämna att de ofta går utan tröjor och är väldigt snygga och vältränade? Låter det intressant? Ja, då är detta en film ni borde se ;)

The Boy In The Striped Pyjamas - Ja, jag skrev ju om den häromdagen, så ni vet ju.. Men det är ändå en familj, vars pappa är någon slags soldat inom ett väldigt högt kast. De måste flytta (detta är alltså under andra världskriget, någonstans på 40 - talet om jag inte är helt fel ute.) till en annan stad ute på landet. Hitler regerar över judarna och det var hemskt! Det fanns en pojke och en flicka i filmen. Det är pojken som är huvudrollen. Han ser endag en "bondgård" längre bort från huset. Några kilometer. Han undrar om han får gå dit och leka med barnen, vilket han absolut inte får eftersom mamman i filmen visste vad det var - ett läger för judarna. Men en dag blir pojken så uttråkad att han går dit i alla fall. Han hittar lägret och där, längs med stängslet sitter en pojke i samma ålder. De pratar en stund men pojken förstår ändå inte vad han gör infängslad och varför han har en sån underlig pyjamas på sig mitt i sommaren. Han tror att det är någon sifferlek de håller på med eftersom den andra pojken har en viss siffra påsin pyjamas. Men efter ett tag förstår han mer och mer. Han förstår i alla fall att han är jude. Men varför han inte får komma ut har han ingen aning om. HEn dag (eftersom familjen är väldigt rika) kommer pojken som betjänst/slav till deras hus för att torka några glas. Pojken ser honom och ger honom en bit mat. Han står där och pratar med honom tills en soldat kommer och frågar juden varför han står och pratar med familjens son. Han säger då: "han är min vän. Han gav mig maten". Men pojken protesterar och säger att han inte känner honom. Soldaten slår honom hårt och juden förlåter honom inte på ett tag. Men sen gör han det ändå. Och då berättar juden att hans pappa är borta och pojken vill komma in till lägret för att hjälpa juden att leta efter sin pappa. Dagen efter hade familjen bestämt sig att flytta ifrån huset eftersom det var så farligt att bo där trots allt. Pojken frågar då om han får gå ut och gunga, men istället går han bort till juden och får en pyjamas och gräver sig udner stängslet. De letar en stund tills det är klockor som ringer. Alla springer efter soldaterna och de blir tvingade in i en kö. Där är även pojken och den lilla juden med. De ska gasas ihjäl. Hinenr pojkens föräldrar hitta honom innan dess att det är försent?
Anonym

taken är så grymt jävla bra!!!

2009-03-01 | 21:05:28
http://juliajb.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida:

Kommentar:
JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: Jenniferkivinen@hotmail.com

Sidan ses bäst i Internet Explorer