MY LOVE


I need you like a heart needs a beat
Jag älskar dig ♥

BÄSTA MIDDAGEN
NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Pepparbiff och mammas underbara potatisgratäng. Slår du den, ja då får du hela min förmögenhet! (Vilket inte är mycket förstås, hehehe... MEN du blir avgudad för hela livet!)
Nu ska jag ta och gå över till mina lantiskompisar som desperata ville ha dit mig. Ojoj, känner mig populär! Ha en finfin kväll!
PUSS

TRANAN CUP

NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Ja, idag var det ju alltså tävling. Vi blev inte placerade (eller jo, det blev vi ju, men inte vann vi något, haha), men det gick ändå hyfsat; 7.65 (tror jag) på trampett och 8.2 på tumbling, så bra kämpat tjejer! Till nästa tävling har vi höga mål som vi ska klara, och vi ska kämpa varje träning. NU JÄVLAR!

FREELENSING


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Lite freelensing och lite fina mamma på köpet

Äntligen är det lov! Det är så himla skönt, och sen har vi inte något att plugga på under lovet heller, vilket är underbart. Dennis kommer på måndag och stannar till fredag, can't wait! Imorgon är det tävling, så bör sova snart, för det är samling halv åtta... Himla roligt alltså! Och jag är inte vidare taggad, men får väl försöka tänka om..

Hoppas ni får en go fredagkväll! (Ja, alla är väl på halloweenfest, except me...)

HOPE THERE'S SOMEONEOh I'm scared of the middle place
Between light and nowhere
I don't want to be the one
Left in there, left in there

So here's hoping I will not drown
Or paralyze in light
And godsent I don't want to go
To the seal's watershed

KOLLA, INNAN NI KÖPER ÄVEN OM DEN ÄR "ASBRA"

Ja, rubriken säger egentligen allt. Kolla, innan ni köper. Tja, inte bara hur den ser ut, eller vilken status man får med den, utan vad kameran faktiskt innehåller. Är det en system, kolla då efter:

- Prisklass
, vad kräver ni? Objektiv, vilket får man till? Oftast handlar det om ett 18-55 i vanliga nybörjarkameror. 
- Lätthanterlighet i menyer, rattar där man ändrar inställningar som bländare/slutare osv.
- Amatörkamera eller inte? Är det din första kamera, ja, då kanske du inte ska gå in på det som är svårare direkt. Köp hellre en nybörjarkamera att börja med.
- ISO-känsligheter
, för den som är känslig, hur mycket ska du fotografera? (Kanske inte det viktigaste, men en liten punkt...) 
- För nöjets skull eller inte? Om man bara vill ha den för skojs skull, vilken kamera skulle då passa?
- Kvalitén, ibland spelar megapixlar roll till exempel.. 11 eller 16? (För den som är finkänslig), storlek på bilder (antar att den ofta är densamma på olika kameror ändå)
- Fullformat eller inte? Om det är cropfaktor (hur mycket mindre kamerans sensor är jämfört med en fullformat där cropfaktorn är 0 = fullformat och tar bilder man ser med ögats vidvinkel) Nikon brukar ha 0,5 och Canon 0,6 har jag för mig... De andra kamerorna är jag inte så insatt i.
- Vilket objektiv som följer med. Ska man satsa på bara kamerahuset och köpa till ett annat? Vilken slags fotografering ska man satsa på?
- Om det är vissa detaljer man gärna vill ha. Vill du ha en display som visar alla inställningar (som jag har på min D90), vill man ha videoinspelning. Ska man då satsa på HD eller full-HD?
- Vilket märke skulle passa mig? Som de flesta redan vet är Nikon & Canon de som fortfarande är bästsäljarna på markaderna, och det är inte bara för att ens kompisar rekommenderar och säger: "den är asbra, skitsnygg också!", mjae... Utan det är faktiskt så att de är bäst (hehe, om man inte kör Hasselblad då förstås...) enligt de flesta. Jag såg en på Bilddagboken som veeeeerkligen rekommenderade sin Pentax K-X, och visst i sin klass är den säkert bra, men inget jag skulle rekomendera då det inte alls finns lika mycket utrustning till den som en Canon, inte alls finns samma support då inte lika många som har den som en Nikon... Ja sådana saker. Men många nybörjare, nu för tiden går på hur fin och "asbra" den är, och då är det att den kan ta snygga bilder i spegeln med blixt, men när man sammanfattar det hel, så kanske den inte är just asbra, utan bara att den är som alla andra... Varför inte vara lite unik?

Och till exempel (en sak jag tycker är väldigt viktig som är mer insatt förstås...), den har ISO till 12800 till exempel, men hur bra isokänslighet har den då? Ni, ja jag kallar er wannabe's, fjortisar, ni kanske inte bryr er om sådant, men det är faktiskt så att det är sånt som gör att den INTE blir asbra. Så snälla, kan ni inte titta er för istället för att få tips av era kompisar.. Ena stunden är det Canon för att tre säger att den är grym som fasen, er 1000d, sedan är det en Nikon D3000 som gäller, för en sån hade tydligen er kompis, och du har provat den en gång, du satte fokuseringen rätt, yeah, good for you, jamen då är den kanoners den också! Och ännu roligare: "Ta en Canon 500d, den är mycket bättre än en D3100 och har mycket bättre kvalitét". Och neeeeej, lilla du, D3100 jämförs med deras nya modell 550d däremot. Vart har du fått det ifrån? Kanske för att du är en Canon'are, men det betyder inte att Canons modell är bättre även om du står på den sidan. Canon och Nikon har nästan exakt samma kvalitéer, visst är det olika skillnader i olika moment (som vitbalans, färger och sådant. Men däremot har Nikons nyare modeller en inställning som heter D-lightning som ökar bildens färger och kvalitén, men det betyder inte att Canon inte har någon sådan inställning, det har jag dock ingen koll på), men i till slut tror jag det går jämnt ut i alla fall. Så förutom dina egna åsikter, vart får du att 500d är bättre än D3100?

Jag kan förstå er som faktiskt vill ha en kamera för nöjets skull, men om ni nu ska vara så hippa och invecklade så att ni ska ha en systemkamera och inte bara inser att: "nej, jag klarar inte av en system, och inte är jag heller intresserad av att lära mig", DÅ SKA NI LÄRA ER DEN OCKSÅ! Annars, jag lovar, tar den nästan precis lika bra bilder som en vanlig kompakt kamera om ni bara kör på Auto, bara att det inte ser lika tufft ut.

Jag tycker ju självklart att det är kul när någon "icke-fotointresserad" till slut vill lära sig sin kamera för att utöka sina kunskaper, men när någon som inte är ett dugg intresserad ska ha en för att vara en i mängden, då finns det ingen anledning för era föräldrar att kasta ut dyra pengar på något ni egentligen inte uppskattar. Tja... Kanske att den tar asbra bilder, men vem vet...

Ni kanske får de tankar, som är mest vanliga: "Men lilla Jennifer, du kunde ju inte heller din kamera först? Ingen kan innan de provat". Nej, det är helt sant. Men jag var villig att lära mig. Jag hade läst väldigt mycket, ett år före om just Nikon D90, jag var stensäker på att det var den jag ville ha, inte en D80, nej... Jag hade även kört manuella inställningar på min förra, kompakta kamera, så jag hade en del kunskaper ändå. Så snälla, ni... KOLLA INNAN NI KÖPER, och inte bara fråga sina kompisar om deras åsikter. Ni kanske tycker helt annorlunda. Eller nej förresten... Då är ni ju inte en del av mängden, det glömde jag...


(Förlåt för inlägget, MEN jag har i säkert tre år stört mig på just dessa saker. Jag köpte min första system förra året, för jag köpte min själv, inte var det lätt att spara ihop till den. Men ni som får vad ni pekar på utan att vara intresserade, ja sånt förstår jag mig inte på. "Varför fick inte jag en kamera när jag är såååintresserad, men de som inte vet något får en?" Jag var nästan ledsen över det... Men nu vet jag. De vill vara som alla andra, det vill inte jag.


Och för sista gången!!! DET ÄR INTE KAMERAN SOM GÖR JOBBET, DET ÄR FOTOGRAFEN, JA DEN SOM STÅR BAKOM KAMERAN. COMPRENDES?

OCH HUR UNDERBART...NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

...vore inte detta? Ligga på stranden, sola i värmen och inte behöva bry sig om morgondagen? (Tja, inte mer än om vart man ska sola då förstås. Det kan ju vara ett stort problem om det till exempel skulle blåsa vid havet... Poolen då, eller vad? Hm....) Ja, som tur är så reser jag mot varmare breddgrader imorgon, vilket ska bli fantastiskt! Thailand i två veckor faktiskt. 
Mjaaaa.... Såååå underbart är det inte. Mer önsketänkande. Jag får gå upp klockan 06.00 för att göra de vanliga rutinerna som äta frukost, fundera en halvtimme på vad jag ska ha på mig, och sedan fixa håret/sminka sig och rusa till bussen. INTE FASEN BLIR DET NÅGON UTLANDSSEMESTER HÄR INTE!!! Om jag har tur är det -1 grad och molnigt när jag går till bussen i min ensamhet, vem vet... 

Ja, jag ska inte gnälla mer. Vi går snart mot ljusare tider (eller det börjar bli mörkt ute förstås (min hurmor är på topp nu känner jag)). För snart är det min födelsedag (känner att det börjar bli ljusare...), och sedan är det jul (LJUSAREEEE). Jag vill ha pepparkakor (står på handlingslistan med många understreck), clementiner och varm oboy samtidigt som jag lyssnar på julmusik och kan se snön falla utanför medan jag vet att: "imorgon är det julafton". Det längtar jag efter!!

Förlåt, jag är trött och på dåligt humör, men det är det en blogg är till för, att ta ut sin ilska. Eller....?
Jaja, nu måste jag återgå till pluggandet. (Nemen oooooj, så ovanligt!)

HP PROBOOKNIKON D90 + 50 mm f/1.8
Tänkte redigera bilden i två versioner. Den översta är redigerad i Camera Raw (för första gången), och den andra bara i CS5, och det handlar ju bara om att jag redigerade de olika, och visst att Camera Raw är till för just sånt här, men jag måste säga att jag gillar standardprogramet mest..

Mi computadora fantástico... Ja, detta är då datorn vi fått ifrån skolan. En väldigt bra skoldator skulle jag säga. HP gör väldigt bra datorer och prestandamässigt är den kanoners! Kanske inte något att jämföra med Teknis Macbook Pro, men priset är detsamma ungefär, så jag ska inte gnälla då de är ungefär lika bra. Så nu har jag en egen dator också... Utan att behöva betala en enda liten krona. Grymt!

Gårkvällen var fantástico den också! Supermysigt och supergod mat (tack mamma!) Vi kollade på Knight and Day som var liiiite överdriven, men den hade ändå sina roliga stunder;"Hi June!", haha... Det får vi ta och göra om, för jag behöver fler vänner som du Sabiha, you're brilliant!

Ha en fin dag!

LIGHTNIKON D90 + 50 mm f/1.8 + texture

Sitter just nu i min nybäddade säng. Älskar när det luktar så gott om dem och man nästan är försiktig när man sover för att inte förstöra bäddningen, eller vafasen... Vad det nu heter, haha! Men jag ska även ta tag i läxhögen nu som består av en herrans massa samhällskunskap (boooring!) och matte (behöver jag säga mer?). Ikväll kommer min Sabiha hit för att äta mat, prata, kolla film och sånt mysigt. Can't wait! Så ja, hoppas ni får en lika underbar lördag som jag! Pusspuss

HIGH ABOVE THE CLOUDSNIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

WORLD SPINS MADLY ONNIKON D90 + 50 mm f/1.8
Lite gnäggbilder från i somras när jag och Dennis var ute på en liten tripp på landet (ja, Hillared... Det är där jag bor...) Blev inte alls glad när inte de söta ponnyhästarna ville komma och posa så mycket för mig, men när jag tänker efter blev det helt okej resultat ändå!


Egentligen bör jag plugga, som vanligt, men tänkte avstå lite från det idag. Kände att jag behövde en dag off (även om jag pluggat matte någon timme nu..). Men ja, imorgon är det fredag i alla fall, vilket känns väldigt bra! Lördagen ska spenderas med Sabiha, och kanske några mer sötnosar i min soffa tillsammans med film och godis. Mysigt tycker jag!

Okej... Nog med "jag-synd-om-mig-själv" nu och gå tillbaka till pluggandet!
Pusspusssss

Fast i det gamla

Mitt i all religion som jag nu håller på att lista ut (har suttit i fyra timmar med att bara skriva i instuderingsfrågor) så kom en helt annan tanke upp. Att jag saknar det gamla. Jag saknar min gamla klass, min gamla skola, mina gamla lärare (stor kärlek till dem!) och jag saknar mina vänner. Det är som en dröm, att kunna få tillbaka sina gamla rutiner. Jag är en person som försöker bjuda på mig själv men ofta känner mig obekväm i nya situationer. Kan inte gå in i något direkt liksom. Och det är nog det som är så jobbigt. Man vet inte hur man ska vara, vart man passar in och om man gör rätt eller fel. Det gör mig väldigt förvirrad. Innan kände jag alla, och bekvämligheten fanns där. Istället måste jag ta ut allt på mina "gamla" vänner och prata en herrans massor med dem.

 Att vara med Julia förra veckan, för första gången på säkert två månader var en stor befrielseför mig. Jag kunde vara mig själv och prata om allt. Egentligen är det nog bara hon och Dennis som jag verkligen är mig själv med. Och det roliga i allt är att jag träffar min pojkvän som bor 30 mil härifrån mer än vad jag träffar min bästa vän som bor 100 meter härifrån. Jag hinner inte. Jag har gått in i något nytt, hon stannar kvar i det gamla. Klart som fasen att det blir olika. Just nu är jag ledsen, trött på det nya, less på att jag inte kan vara mig själv och bara besviken. Självklart är nya vänner en otroligt rolig upplevelse, och jag tycker jättemycket om min nya klass, men det är inte jag än. Jag är inte en del av allt. Jag sitter fast, kvar i det gamla, och där kommer jag sitta ett bra tag.

Tack för allt!


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Okej, lovar att detta är sista skogbilden, haha...


Jag vet inte vad som hänt, men de senaste dagarna har det kommit massor med kommentarer, och det har även tillkommit prenumeranter på Bloglovin. Blir verkligen jätteglad, för det ökar mitt självförtroende så mycket, om att jag kanske faktiskt kan ta bra bilder ibland. Jag uppskattar varenda ord från er, tacktacktack!

Just nu sitter vi och ska göra ett arbete i geografi, men hälften är inte här och de som faktiskt är här har redan fallit överbord.. (Hehe, väldigt internt..) Men ja, ville bara tacka för alla fina kommentarer (och mail, har fått från en norsk tjej, gud så roligt!)

Ha det fint, så hörs vi om några sekel!

0945


NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

THURSDAY AFTERNOON


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Väldigt längesen det blev ett kort på mig här på bloggen (även om varken ni eller jag klagar...) men som ni vet så vill jag helst stå bakom kameran, men ja, här får ni en bild från idag i varje fall :)


Dagen har varit bra, förutom att jag nu insett att jag måste plugga spanska och religion hela kvällen. Hur kul är låter det då? Jag måste även hinna packa då jag ska till Skåne imorgon. Tiden räcker ju inte till!! Jaja, det blir ju inte bättre av att jag sitter här, så jag får nog ta tag i allt det där nu.
Ni får ha det grymt!
JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: Jenniferkivinen@hotmail.com

Sidan ses bäst i Internet Explorer