KYL DEL 2NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3
Jag hade inte så många bilder ifrån stranden. Ni som känner mig vet ju att miljöer/vyer inte är min bästa sida...

Dagen har varit bra faktiskt, trots mina onda hälar... Jag ska bara poängtera det att Converse are killing mina fötter! De är fruktansvärt platta och tunna.. Jag tror att jag får fixa ett inlägg eller någon slags sula till skorna, annars blir det till att köpa nya. Men i alla fall; efter jobbet åkte jag in till stan, var hos tandläkaren och fick goda besked. (Min tand har rört sig jättemycket!! Haha, ni som då inte känner mig vet ju inte vad det handlar om. Ni som däremot känner mig... Ja, ni vet ju eftersom jag har dragit historien så många gånger ;)) Så det kändes skönt! Sedan träffade jag upp m&p och vi köpte resväskor och lite sånt till Grekland. Sedan var det klippning som gällde för min del. Jag har nog inte klippt mig hos en frisör på över tre år. Jag blev riktigt nöjd och känner äntligen att det slitna är borta. Me like!

Jag har även planerat inför min lilla hemlighet/överraskning till min kära pojkvän.. Jag har ingen aning om han har listat ut någonting, men det hoppas jag inte. Mamma och pappa hjälpte mig idag, så detta kommer nog bli bra om det blir som jag tänkt, men vad kan gå fel förutom vädret liksom? Jag kan dock inte skriva det eftersom den lilla luringen faktiskt läser min blogg. Attans! Men ni får veta i veckan, hehe.

Nu ska jag och mina fötter lägga mig i min nybäddade säng och kolla film.
xoxo

LILLA FJÄRILENS NAMNGIVNING


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Från min kära kusin Ailie's namngivning. Den var så fin!

UNDERBARTNIKON D90 + 50 mm f/1.8

Haft en underbar dag i solen/vattnet med Mikaela. Imorgon blir det till att jobba igen. Men det är bara en vecka kvar, sen är det ledigt i fyra. På fredag kommer min älskling, och sen veckan därpå åker jag och min underbara familj till Rhodos. Hur underbart!? Ja, detta kommer bara sluta bra!

MIDSUMMER'S EVE


Ja, så här såg jag då ut igår på självaste midsommarafton.

Kvällen slutade väldigt bra ändå. Eftersom vi var i Sexdrega så var det ju ändå mer liv än här i lilla Hillared, så det var ändå tur att vi var där! Vi träffade först Mikael, och det var ju trevligt då det var två veckor sen sist. Haha, det känns ju som om det var en evighet sen! Han är allt bra han. Sedan så träffade vi även Johan & Jonas, som var ifrån två olika håll, så jag och Julia valde att följa med Jonas. Vi var ju då först hos Robin, och sedan försvann alla till Jonas, och även vi. Där var vi den resterande tiden av kvällen, och det var riktigt roligt! Kul att träffa dem igen, och även några nya människor. Så tack för det!

Idag har det bara varit en slappardag... Vi kom precis hem ifrån den lilla byn (kom ju från rätt...) och i stort sett alla har däckat i soffan, men jag hoppas att de är pigga nog för film sen. Men annars får jag väl väcka den pigga bunten!

Hoppas ni också hade en fantastisk midsommar!
(Och tack alla fina människor för riktigt uppmuntrande ord angående inlägget om min avundsjuka, hehe. Ni är otroliga!)

GLAD MIDSOMMAR!


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Även detta i underbara Skåne!


Jag vill önska alla en superfantastisk midsommar! Jag ska som vanligt fira midsommar med min bästa vän Julia och det brukar bli så trevligt så, även om vi ofta vill hitta på något mer... Men ja, detta blir nog kanon!

Så... GLAD MIDSOMMAR!

LADYBUGNIKON D90 + 50 mm f/1.8

FRÅN OCH MED DUJa idag har det varit full rulle. Eller ja, så mycket har jag väl inte gjort, men det känns som det eftersom mina ben värker, hehe.. Men ja, jobbet till halv två, och sedan drog jag. Haha.. Nej, nu ska vi inte vara såna. Jag var helt sjukt konstig igår på gymnastiken apropå det där internskämtet.. Ja, vissa kanske inte ens vet vad som var det "roliga?" Haha, aja... Ni får lida med det! Nemen i alla fall, jag behövde dränka mig i vatten för att kunna fokusera mig lite. Jag satte knappt en enda sträckt-halv.. Haha, ja och om ett Svensson-barn (ni i grön förstår, hehe) säger att man är konstig... DÅ är något riktigt fel. Jag hoppas inte att jag fortsätter med det konstiga beteendet... Aja, tillbaka till mitt otroligt intressanta ämne om min dag! Jo, jag åkte in till stan för att kolla runt lite. Speciellt på H&M.. Och det skulle jag nog inte, för jag blev 600 kr fattigare. Däremot en underbart fin kjol, en färggglad klänning, ett over-size linne, turkost nagellack och en ny mascara rikare. Ja, alltid något! Sedan köpte jag även "cykelbyxor" som jag så fint kallar dem, men de var bara svarta och tråkiga och ville inte vara med på bild.. Tråkiga de var!

Sedan åkte jag och mamma till Dalsjöfors (utanför Borås) för att köpa parfym. Ja, det brukar ofta vara billigare där. Jag hade ju bestämt mig för denna, Escada Marine Groove, så antingen 30 ml eller 50, men den var så dyr.. Men sedan så kommer expediten och frågar om jag inte vill ha 100 ml för billigare pris än 50, så varför inte tänkte jag. Det var dock en test eller så, men den ser ju likadan ut bara att det står test på den, men det är ju kanoners, värsta klippet!

Jaja, nu har jag skrivit på om massa ointressant igen.. Jag saknar nog att blogga om min vardag så mycket, så jag har väl inte fått skriva ut mig på länge. Jag förstår om ni som inte känner mig tycker detta är fullkomligt ointressant och bara kolllar min blogg på grund av bilderna, men jaja, nu vet ni mer om ni läst så här långt :)

SImma lugnt mukulat! (HAHAHAHAHA, förlåt....)  

KYL DEL 1NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3
Det var i Kyl (och frys som Dennis tycker är såå roligt. Han är sååååå fantasifull den pojken alltså! (vi älskar ironi också)) som vi spenderade mesta delen av tiden nere i Skåne. Fantastiskt ställe det där!


Jag kör även med olika delar här. Innan har jag bara matat på bilder i ett inlägg, ja eftersom de är ifrån samma ställe, men vissa bilder passar inte in med andra och jag känner att om man tar miljö för miljö så "ser" man bilderna på ett annat sätt, och kan även koncentrera sig på ett mindre antal bilder än fler.

Dagen har varit riktigt trevlig faktiskt! Det började som vanligt med att städa på fritids, och sedan gick vi över till den "riktiga" arbetsplatsen, förskolan. Ja, för er som inte vet så jobbar jag då inom lokalvården på en förskola i Gånghester (ni i Boråstrakten vet, haha..) med mina två handledare, som är jättesnälla!

Därefter så fixade vi klart tårtan som skulle vara till midsommarfirandet. Vi fikade lite, och sedan var det dags för att dansa runt midsommarstången. Alla barnen var ju där, och jag har fått en liten dille på barn nu.. De är ju så otroligt söta, roliga och spontana, haha jag älskar det! Efter det blev det ju då tårta, som var väldigt mättande, och precis efteråt skulle vi äta midsommarlunch. Därefter blev det efterrätt bestående av jordgubbar och grädde.. Förstår ni hur mätt jag varit idag eller, och hur mycket jag har stoppat i mig? Haha aja, det blev inte mycket till städning idag i alla fall, det tackar vi för!

Men även om det är städ som gäller, så är det så mycket mer än bara det! Jag träffar nya människor, och framför allt barn hela tiden och då blir det ju inte bara att man städar. Personalen är verkligen jättetrevlig där och ja.. Jag tror att det inte bara kommer bli pina där i fyra veckor, och det är ju så det ska vara!

Nej, nu ska jag inte tråka ut er mer. Ska bara slänga i mig något litet att äta (även jag som är så stor i maten orkar inte mycket mer...) och sedan ska jag iväg och träna. Äntligen! Det var väl två veckor sedan sist, och det är även sista gången för terminen. I'm gonna miss it!

TANKAR OCH AVUNDSJUKA


Okej... Nu har jag tid att blogga och en herrans massa tankar. Så nu kör jag på ett långt, ointressant, och tankefyllt inlägg.

Jag, Jennifer Maria Helena Kivinen är en jävel på att.. Ja, jag önskar att jag kunde skriva så. Att faktiskt ha någonting man är stolt över, och ha någonting man vill visa upp. Jag har inte det. Allvarligt talat, så är jag inte nöjd med varken det ena eller det andra. Kroppskomplex har väl vi alla, och det ska jag inte gnälla över, för det tror jag ni vet att jag har, och att jag är något fruktansvärt missnöjd över mina ben. Men nu var det ju inte denna synpunkten jag skulle ta upp...

Jag tror att avundsjuka/svartsjuka och självförtroende hänger ihop i vissa fall.. Vad jag vill komma fram till är mitt fotograferande och mina bilder. (Jag minns att jag gjort ett liknande inlägg förra hösten, men kände att förrådet med tankar snart svämmar över, så jag kan lika gärna slänga in ett till.) Jag är en perfektionist kan man säga. Eller nej, jag leker det. Ingenting blir perfekt när jag gör det, men det är vad jag strävar efter Kanske är det allas, eller så nöjer sig vissa med halvdant. Så när någonting ska göras, ja då ska det göras ordentligt! Det blir dock inte alltid som jag tänker, hoppas eller tror, och det vet jag i många fall. Bilderna är ju då mina exempel här... Jag kan ta en bild, som jag blir hyfsat nöjd över, eller ibland också väldigt nöjd. Då kan självförtroende-Jennifer komma fram, men inte ofta. Det finns sån sjukt stor konkurans här i världen, och minst sagt inom foto! Jag har insett att framtiden kan bli svår, men jag har en sån strävan,- ett så stor önskan - om att bli fotograf. Jag ska bannemej kämpa för det! Men hur? Hur fan, rent ut sagt, kan jag göra det när min avundsjuka till andra bilder är så stor? Jag blir avundsjuk när någon tar en bra bild, när någon fått en systemkamera (så fruktansvärt löjligt. Varför!?), när någon berömmer andras bilder och så vidare. Så kan det fortsätta bra länge, och jag vill verkligen inte ha det så. Jag vill kunna bli nöjd över mina bilder utan att påverkas utifrån, från andra. Men det är ett hopplöst fall... Självförtroendet som finns där när jag ser en bild som berör mig är väldigt låg.. Eller ska jag skriva osäkerheten?  Osäker på om jag kommer platsa i branschen. Osäker på om jag någonsin kommer komma in. Osäker på om jag kommer orka kämpa för något som aldrig leder någonstans.

Det är väl självklart att någon som vill bli polis i framtiden också har tvivel, men poliser, och många andra yrken är slitsamma, och de pensioneras vid 65 års ålder, om inte tidigare. I annat fall har väl de fått sitta på kontor och svara i telefon dagarna i ända i många år.. Men fotografer, ja de kan ju hålla på hur länge som helst, tills de knappt orkar stå på benen. Deras inspiration, tankar och fantasi finns kvar för att kunna skapa en bild med hjälp av sin kunskap. Det kan inte poliser.

Jag vet inte riktigt vart jag har kommit med de här orden. Ingenstans skulle jag kunna tro, men jag ville skriva av mig och få er, som också är intresserade av foto komma in på samma tankar. Eller nej, kanske inte... Då förstör jag ju allt istället. Förlåt, haha, men jag vill inte leva i denna osäkra värld. Kan man inte få veta sin framtid, så kan man göra någonting åt den redan nu? Kan ingen uppfinna en flygande De Lorean till mig!?

KOM ÄNGLAR


NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3
s/1, f/36

Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
Och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om,
för det ekar i huvudet
Och det blod som jag trodde var stilla,
 det fick du att rinna,
Den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

Lars Winnerbäck - Kom änglar ♥

MIN FINA JULIA

NIKON D90 + 50 mm f/1.8 + Reflexskärm

AVSLUTNINGSFESTEN DEL 1


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Har försökt få med de flesta, annars lägger jag ut fler på Facebook, ja när jag har tid, hehe..

Bättre sent än aldrig, right? Jag kände att jag kan ta två delar, en från torget med alla fina människor och sedan en på själva festen, så ni får se lite olika. Känner att jag ligger inte "efter" nu eftersom jag har varit i Skåne nästan en vecka. Dennis mamma hade nämligen hyrt en stuga (hus!?) i sydöstra Skåne, några mil utanför Ystad. Verkligen kanonbra ställe och helt underbart! Det blir ju ännu roligare när vädret tillåter en att vara ute också. Så ni ska få en full bunt med kort därifrån också, och även namngivningen. Så ni kan förvänta er en herrans massa bilder den kommande tiden! Dock kommer jag inte hinna blogga så jättemycket, jag jobbar nämligen nu och snart ska jag även till Rhodos, men detta ska nog gå!

Nu ska jag ut och fota med och på Julia vid ett drömställe, eller ja.. Jag har velat fota där en lång tid, så jag hoppas på ett bra resultat. Ha en fin dag!

SYSKONNIKON D90 + 50 mm f/1.8
(Jag valde att inte förstöra första bilden med en vattenstämpel eftersom bilden är så kompakt)

Jag har nu gått igenom cirka 1200 bilder, fulla med minnen och underbara händelser. Dels från avslutningsfesten i fredags och även gårdagens namngivning för min OTROLIGT söta kusin Ailie. Jag fick även uppdraget att fota det klassiska motivet fötter & händer idag, men är inte det ganska självklart att man vill ha bilder på just de kroppsdelarna? Fötterna är ändå de som ska färda oss på livets alla vägar och händerna är till för att kunna hjälpa oss i vardagen med alla möjliga saker. Jag älskar verkligen små barnhänder. Jag älskar de små naglarna. Jag älskar att jämföra de små söta fingrarna med mina egna. Att allas händer varit så små.. Ja, det är helt osannolikt för mig!

Jag kan bara säga det att jag då INTE ska bli barnfotograf, ja porträttfotograf.. Det är alldeles för mycket att hålla reda på, och sådant tålamod har inte jag alltid... Visst är det fantastiskt när spontana handlingar ofta kan bli det bästa med bilden, men att försöka ha en bild i hjärnan om hur resultatet faktiskt ska bli är svårare. När man vill en sak, och det inte blir så. Först var jag inte alls nöjd med de ovanstående bilderna (ja, orginalen), men nu när jag tänker efter, så kunde jag ju ändå inte gjort det bättre för min egen del, och jag tänkte då istället på de positiva sakerna jag gjort. Om man tänker så, ja då blir det automatiskt mycket mer positiv inställning hos sig själv!

Så nu får ni vänta er mååååånga bilder på mina söta kusiner, ja Eira och Ailie, men även alla fina 9or ifrån fredagen. Man kan ju säga att jag har fått inspirationen tillbaka och att mitt fotohumör är på topp (även om jag för tillfället är rätt trött på att fotografera, hehe...)

SKOLAVSLUTNING

NIKON D90 + 50 00 f/1.8

Nu är det slut... Jag blev tårögd i kyrkan när "Den blomstertid nu kommer" fyllde upp hela lokalen. Åh, jag kommer sakna detta! Tråkigt nog ska många roliga killar i klassen inte komma ikväll på avslutningsfesten, så jag fick ta farväl av dem redan nu, vilket kändes halvkul. Haha, jag vill ha kvar min klass!! 9G, ni är så bra!

Nu är mormor & farmor här och ska väl stanna en stund och äta och sådant. Jag hoppas att mamma kommit på någon frisyr jag ska ha ikväll, för jag har verkligen inte någon aning om hur det ska bli, men det ska nog gå bra!

Ha en fantastisk dag, för det ska jag!
Vi hörs på söndag!
Love

TANKAR IN I DET SISTA


Nikon D90 + 50 mm f/1.8 + Kenko Filter Pro Digi UV (För läääängesedan när jag fortfarande hade mitt underbara filter... (Jag tappade det andra dagen jag hade kameran, så denna bilden är rätt gammal..))


Sista "riktiga" dagen med klassen.. Haha är jag mesig när jag nästan blir tårögd när tankarna om klassen kommer upp? Självklart har vi haft våra problem (allt för många dock), men vi har även haft många roliga stunder. Vissa kommer bättre överrens än andra, men de flesta i klassen beter sig som en samarbetsvillig grupp i alla fall, och det har vi nog insett idag om inte tidigare. Vi har nämligen haft "klasskampen" och gjort olika grenar, och speciellt fotbollen & brännbollen som inträffade idag har till slut gett bra resultat när vi gjort det tillsammans.

Jag kan inte förstå att det har gått tre år redan.. Jag var verkligen skeptisk när jag första gången såg vår klass. Vi fick gå på drama för att vi inte kunde samarbeta, och vi har som sagt gått igenom mycket. Vi tar inte allt seriöst, men när vi verkligen vill, ja då kan vi. Det jag tycker är så synd är att de tre åren gått så himla snabbt. Självklart ska det bli roligt att slippa vissa, och få lite omväxling, men vi kommer ju aldrig komma tillbaka. Gud, jag får nästan ångest, haha... Men tack för de här åren, I love you guys!

Ja, jag vet inte om jag hinner blogga imorgon, för det är full rulle hela tiden; avslutning, äta middag med släkten, avslutningsfesten och sedan ska jag till Stockholm tidigt på morgonen och stannar till söndag.. Ja, vi får väl se hur det blir, men hoppas ni får en bra start på sommarlovet i alla fall! ♥JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: Jenniferkivinen@hotmail.com

Sidan ses bäst i Internet Explorer