Light up

1a advent!



NIKON D90 + 50 mm + Close-up +2,+4 
f/1.8, s/800

Dessa bilder är tagna idag, vid elva idag ungefär. Nu är ju vädret som det brukar; mörkt, ingen sol, ja, tråkigt! Så jag tog tillfället i akt kan man ju säga. Blev jätteglad när jag kände solen skina igenom persiennerna innan!

Ja, första advent redan. Shit vad tiden går fort! Mamma håller på här hemma med alla lampor och julsakerna. Känns väldigt mysigt redan och vi ska även baka lussekatter, lyssna på julmusik, dricka glögg och ha allmänt trevligt. Jag har dock en otrolig hög med läxor som jag sitter och betar av nu; So uppsats, fysik, matte, idrottsprov och lite annat. Så det känns ju sudär, men det är väl så det är nu innan jul. Men det känns ändå bra i skolan nu, vilket är himla skönt. Så vi får väl se hur detta går då.

Ha en bra första advent så skriver jag ikväll!
Puss

Come into the night



Varit på innebandymatch, Borås IBF vann som vanligt och det är riktigt spännande att titta på deras matcher faktiskt! Handlade lite inför festen och sånt också. Är riktigt taggad nu!

Har jättemycket bilder ni ska få se också. Så om ni är snälla lägger jag upp fler idag. Haha!
Ha en riktig fin lördagkväll!

Kom, bevisa dem att det är vi



NIKON D90 + 50 mm + SB-600 + Close-up + 10 

Jag känner mig nästan hel igen, Photoshop har jag nu ätnligen igen! Bara hårddisken som fattas..
Dessa bilder är tagna ute för ungefär en och en halv timme sen. Sjukt mörkt men som tur är har man ju sin blixt till det.. Jag tycker väldigt mycket om första bilden om jag får säga så.
Ha en bra kväll.

I've been around the world



Min nya mössa, mitt armband, min klocka och min gigantiska ring! Ser otroligt bred och tjock ut också, haha... (Det sista kortet är taget med close-up/macro filtret +10, love it!)

Gud vad tiden går fort! Det är redan onsdagkväll och allt bara rusar förbi. Kanske känns det så för att skolan gick väldigt fort också, vilket var himla skönt. Vädret är så sjuuuukt tråkigt bara!

På lördag ska jag förmodligen till Kullaberg med Flessa gums också, ska bli superkul isåfall. Frågan är bara om vad man ska ha på sig...

Och idag fyller mamma år, grattis! Jag älskar dig.

Abstract




Det var himla svårt att hitta det där "perfekta" plagget som skulle pasa på festen, men jag hittade en underbar klänning med en arm och lite volanger från H&M. Köpte även en paljettmössa (haha så söt!), ett armband som stödjer Rosa Bandet, en otroligt stor ring och lite annat smått och gott. Och när jag kom hem såg jag att jag hade fått ett paket. Vet ni vad det var? Jo, 4 close-up filter. +1,+2,+4 och +10. Det blev grymt bra fast det var en aning svårt att fokusera på +10 som jag har hört att det skulle vara, men eftersom jag hade 1 cm närgräns på min förra kamera, så har jag känt mig lite handikappad med mitt 50 mm, men nu kommer det bli mer macrobilder!

A neverending dream




Då var det måndag igen och tillbaka till den vanliga vardagen. Lite tråkigt, för varje vecka känns nästan som den förra. Fast kanske ändå inte. Det är klart det händer något nytt varje dag, men det är ändå så mycket som är som vanligt. I lilla Svenljunga händer det inte så mycket, haha. Så det ska ändå bli skönt att få börja gymnasiet och komma upp till något större än lilla Mogaskolan. Kommer nog kännas mycket friare också. Men det är ju bara detta med linje och val hit och dit. Jag har sån otroligt stor ångest över det! Antingen Samhäll-samhäll/journalistik-författarskap (Bäckäng) eller Media/Foto-journalistik (Viskastrand), men det är ju så svårt. Min största dröm är ju att bli fotograf, men det får jag ju inte ut någonting på om jag går samhäll, men jag får ändå en bred utbildning, medan media inte är lika brett om jag skulle ångra mig, vilket jag inte tror men ändå.. Och om jag ska ha lika stor behörighet måste jag läsa kanske matte b och engelska b på individuella val, och får inte med mig min spanska. Usch, nu ska jag inte besvära er mer med mina tankar.

Ska förhoppningsvis sola med Linda snart om hon svarar. Känner mig något fruktansvärt blek! Det är ju inte bra direkt, men jag vill ändå inte vara osynlig i snön (hehee..)

Baby when the lights go out




Jaha, då var det söndag och jag sitter här som vanligt väldigt rastlös. Inget Photoshop och inga "arkiv"-bilder. Jag känner mig som en handikappad utan sin rullstol. På ett ungefär.. Aja, jag hoppas den blir fixad snart så ni får lite roligare bilder att titta på.

Ska väl snart hoppa in i duschen tror jag, bowlingmatch sen ju. Jag orkade verkligen inte gå på träningen idag eftersom det blev sent igår och jag har haft fullt upp denna veckan, kom ju inte i torsdags på grund av att jag behövde plugga heller så, men det ska nog bli väl.

Jag och Sabiha sitter och funderar lite på vilka vi ska bjuda, vilka vi har bjudit och lite annat. Längtar stort till 5e december. Anledningen till att vi ska ha festen är ju för att jag har fyllt år och den andra plutten ska fylla år, 18e december! Vi måste väl gå igenom lite andra saker också, men just nu är nog att bjuda alla viktigast. Om det är någon som vill komma är det bara att fråga :)

See ya!

Happy birthday


NIKON D90 + 50 mm f/2.5 s1/500

Jaha, då var kalaset slut. Det var ju kul att få träffa alla igen! Och vad jag älskar kalas, heheee.. Nemen nu har jag betalat av en hel del på skulden men fick ändå en massor i handen. Men de ska gå till fritidskort, julklappar, kläder till festen och andra saker dit, så det blir ju inte mycket över. Men så är det väl när man ska börja ta hand om sina egna pengar, haha. Aja, det blir väl väl!

Imorgon blir det till att gå upp tidigt som alla andra söndagar, träning ju! Efter den ska jag sticka direkt till bror mins bowlingmatch. Det är lite kul att kolla på dem faktiskt! Tur att jag inte har så mycket läxor i veckan så jag slipper plugga till något!

Godnatt på er!

To bake a cake




Nej, jag kunde inte vara utan bloggen i mer än... 3 dagar? Och nu är det helg och inget pluggande, så jag har gott om tid till detta. Jag har dock stressat lite hela dagen med att städa, laga mat och fixa tårta tillsammans med mamma. Vi ska nämligen ha släktkalas för både mig och henne, för lilla mamma fyller nämligen 35 den 25e, så det är ju snart! Så det blir säkert kul idag.

Nu får jag ta och fixa till lite mer här, så kanske jag skriver imorgon, om ni har tur. Haha! Ha en bra lördag.
Och jo, i onsdags (?) när jag skrev om "uppehållet" och det andra, så fick jag besöksrekord, haha kanske borde jag skriva sånt oftare?

Sooner or later



Jag vet inte om jag bara har blivit lite less eller om min fantasi har försvunnit. All press man har på sig hela tiden hjälper ju inte heller. Självklart är det otroligt kul med alla kommentarer man får in, men är det de som ska få mig fortsätta? Jag får faktiskt några varje dag som säger att jag tar såna fina bilder, och det är ju min hobby och jag vill utvecklas, men jag orkar inte just nu. Klart att jag fotograferar så ofta jag kan, men nu är det skolan som räknas, och jag märker att jag inte har så mycket tid för datorn numera. Kanske gäller det bara någon vecka eller mindre, men jag kommer inte hinna uppdatera alls lika mycket nu, det är så mycket hela tiden! Plus att nu har vår externa hårddisk här hemma gått sönder (tror vi) med alla mina 25000 bilder på... Känns lite sudär. Så jag har ju inte några bilder att lägga ut ändå. Kanske kommer hårddisken snart fungera, det blir en lugnare vecka och jag har fantasi för att fota igen, men inte nu. Nej jag orkar inte.

Jag kommer tillbaka kompisar, snart!

Fire burning




Bild ett: f/2.2 s: 1/160 ISO: Lo 0.7
Bild två: f/1.8 s: 1/125 ISO: Lo 0.7
Bild tre: f/2.5 s: 1/250 ISO: Lo 0.7
(Vet inte om det är så himla kul att veta inställningarna, men jag skrev de ändå, haha!)
Och alla är tagna med min D90 såklart!


Ja, som ni ser har det brunnit. Här i Hillared till och med! Det var en träfabrik, så ni kan ju förstå att det brann något fruktansvärt. Fick veta det av en kompis, och så såg jag ut; det var helt orange på himlen så jag och pappa bestämde oss för att åka dit. Dels för att jag aldrig sett ett brinnande hus, och dels för att få lite kort. Självklart var det avspärrat vid ter av de vanligaste vägarna, så vi körde på en jätteliten väg men kom fram ganska så bra! Så lite coolt var det ju i alla fall. Några hus blev nog drabbade på grund av lukt, gaser med mera och de sprutade vatten på vissa hus också. Usch vad hemskt!

Tranan cup









Jag har väääärldens vackraste min på den sista, haha!

Tävlingen igår gick faktiskt jättbra för oss! Vi tävlade dock i vit, men ändå.. Kom delad 7:a på matta/tumbling av ca 50 lag så ja, bra kämpat alla! Och jag har tyvärr inte många roliga bilder från när varken vi eller några andra tävlar, bara videoklipp. Så kanske lägger ut något så småningom!

Get your money up





Så besviken så...
Ja, det jag skriver om är vädret. Så himla fin soluppgång, så fint väder och ljus innan vid tio ungefär. Jag som hade tänkt fota, och så när man kommer hem är det molnigt, snö och blåst. Tråkigt nog! Men jag har en del bilder från igår när vi nior var i Borås på gymnasiebesök. Efter det så stannade jag och Flessa gums kvar i stan för fika/träning för min del. Det blev mysiga Viskan och en kopp hallon grädd-te, en baguette och en stoooor bulle senare var jag ganska mätt. Men så jäkla gott. Gick på stan en stund, tog farväl till Felicia och stack till gymnastiken. Jag som bara hade skinnjacka, gud vad jag frös och huttrade. Men jag kan ju inte säga annat än att jag var svettig när jag gick därifrån. Kändes bra att träna, och varven känns bra inför imorgon. Ganska taggad faktiskt!

Aja, sen på söndag ska jag och Amanda stå i tigerdräkter vid MAX och dela ut ballonger till småbarn, hahahahahha gud! Det kommer bli så roligt... Men man får ju gratis hamburgare efter det. Värt bördan säger jag ;) Haha!

Nu ska jag fixa till lite mat här hemma och sen blir det sovdags tidigt idag.. Upp sex imorgon, yeah!

You lift me off the ground


Jag känner att jag har bildbrist nu!!!!!! Det är ju inte direkt roligt väder ute, så ni förstår ju kanske varför. Men ni får en bild från Navet!

Kort dag idag, för vi slutade ett som vanligt på onsdagar. Jag tänkte att det var torsdag först och jag som var så jäkla trött imorses blev så ledsen på att det skulle vara gymnastik idag, men icke sa nicke, det var ju bara onsdag! Det är nog första gången jag uppskattat att inte veckan gått så fort. Haha.

Imorgon ska vi till olika gymnasium i Borås. Jag ska först till Bäckäng för deras samhällinjer och sedan till Viskastrand för media. Och vi får gå själva till de olika skolorna, och ni som bor i Borås, så vet ni ju att det är ganska långt till Viskastrand från Bäckäng. Eller jag tycker det i alla fall. Jooobbigt! Aja, då får man ju lite motion samtidigt i för sig. Efter det ska jag och Felicia stanna kvar i stan för en fika och efter det är det ju gymnastik för min del. Så det blir mycket imorgon, men jag klagar inte :)

Nu ska jag försöka slå rekord i Tetris på FB som jag har blivit så beroende av! Haha nolifer...
 Puss!




JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: [email protected]

Sidan ses bäst i Internet Explorer