MIN UTRUSTNING:

Datum: 2010-01-02 | Tid: 02:33:02
Kategori: KAMERAUTRUSTNING

KAMERAHUS:
NIKON D90


 En kanonbra kamera som passar både amatörer och lite mer "hobbyfotografer" - som jag än så länge. Har bra autoinställningar och man kan verkligen utvecklas med den. D90 var även första systemkameran i världen att kunna filma i HD. Den har en enkel meny och stor LCD skärm, vilket gör att man kan se klarare bilder direkt på displayen. Tycker även om den lilla digitala displayen upp till höger där alla inställningar visas, vilket gör det lättare att ändra inställningar direkt.
Den är inte heller så "ISO-känslig" då man ha hög ISO utan större brusigheter i bilden.

Och eftersom detta var min första systemkamera, så kan jag inte jämföra med så mycket annat, men jag har provat äldre modeller som D70, D60 osv, och det är en rejäl skillnad. Jag känner att den uppfyller mina önskningar och jag är inte i behov av någon mer avancerad på ett bra tag.

Ca pris: 9900 kr

OBJEKTIV:
NIKKOR 50 mm f/1.8

Detta är ett objektiv jag (som otroligt många andra!) verkligen rekomenderar! Har ett otroligt fint skärpedjup, man tar fina och skarpa bilder med det och det bästa av allt; det är billigt! Men om det är ens första objektiv (för mig är det!) så finns det i alla fall en negativ sak: eftersom det är ett fast objektiv på som sagt 50 mm så kan man inte zooma med det, plus att det har väldigt kort vidvinkel vilket gör att man kanske inte alltid får med det man ska få med på kortet. Men jag tycker verkligen att ni som inte har ett och vill utvecklas inom porträtt eller kanske fina naturbilder, så är detta objektivet för dig. (Funkar även bra på fester och vimmel m.m.) 

Ca pris: 1500 kr

SIGMA 18-200 f/3.5-6.3 DC


Objektivet har ett stadigt grepp och ger klara bilder. Vidvinkeln är väldigt bra, vilket gör fotograferingen mycket lättare! Och just 18-200 tycker jag är bra då man kan både komma nära och långt ifrån. Det är dock rätt ljussvagt och man behöver fota i dagsljus för att få bästa resultat. Bra bildkvalité och bildstabilisatorn (OS) är toppen! Det kan dock låta lite konstigt ibland, och vill inte alltid fokusera. Det är aningen tungt och man måste "låsa" objektivet för att det inte ska åka ut. Men för natur och liknande är detta objektivet toppen! Tråkigt nog så stämmer inte färgerna alltid överrens med omgivningen.

Ca pris: 3900 kr

BLIXT:
SPEEDLIGHT SB-600

Jag har faktiskt inte läst så mycket om just externa blixtar, men jag tyckte om den ifrån första stund! Man kan rotera den (som ni även kan se lite på bilden ovan. Fast jag vet ju inte om man kan göra det med alla blixtar kanske, haha.) för att få det perfekta ljuset och skuggorna, vilket jag tycker är himla bra. Även om den är liten och smidig kan man ändå ibland få känslan av "studio" bilder. Den reagerar även väldigt fort och hjälper till i mörka, dystra miljöer. Bra för dig som vill ta mer vimmel och festbilder och inte vill slösa allt för mycket pengar. Används flitigt säger jag bara!

Ca pris: 2700 kr 

Andra tillbehör: 
- Väska, Nikon CF EU04
- Close up filter, +1, +2, +4, +10
- Omnibouncer 
- Fjärrutlösare, ML-L3
- Stativ, HAMA Star 62
- 2 st SanDisk Extreme III Secure Digital 4GB
-  SanDisk Extreme III Secure Digital 2GB

På önskelistan:
- Batterigrepp

Fler bilder kommer!

Min profilbild Jag är en 15 årig tjej som älskar att stå bakom kameran. Att fånga ögonblicket som man brukar säga, och det är väl det som är så fantastiskt med att fota. Men bloggen handlar om så mycket mer än om bara foto. - Mitt mer vardagliga liv, blandat med personligt och mycket annat. Så följ gärna min blogg och jag lovar, du kommer inte ångra dig!

Kontakt: Jenniferkivinen@hotmail.com