VISKAN




NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Trevlig lunch på Café Viskan idag, för det var ju trots allt Bäckängbuffé på skolan. Ja, det låter ju faktiskt gott, men tro mig.. Det är rester på andra dagar vi inte ätit upp, haha! Vi är nästan klara med vår artikel, gäller bara att fixa intervjun imorgon och lägga ihop alla bilder! Jag har då suttit med bildredigering i stort sett hela dagen, och jag klagar inte, men att frilägga massor med bilder när man har gjort ett stort misstag (friläggning med svarta skor + mörkt golv = inte sant!) är inte kul... Så vi får väl se hur det går, haha. Annars har det varit toppen än så länge! Tycker verkligen om redaktionen, och jag, och säkert många andra har väl fått bilden om att alla springer runt överallt, telefonen ringer och så vidare. Men det är tystare än ett bibliotek, så det ryktet stämmer ju inte!

Nu har jag blivit helt snurrig av allt datorsittande. Pusspuss!

0831


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
En bild som jag varken vet om jag gillar eller inte... Har mixat lite med färger och så vidare, men ja, still pretty tveksam, haha. You're the one's to judge!


Hola amigas! Sitter just nu i biblioteket och väntar på att få gå till BT med tre andra i klassen. För er som undrar är det ju då Borås Tidning och eftersom jag går en journalistiklinje, så ska vi praoa där en vecka. Vi ska fixa ihop en artikel som sedan ska vara i tidningen. Härligt! Dessutom får man gratis varm choklad, how awesome? 

Så ni får ha en finfin dag! ♥
 

SAME BUT DIFFERENT


Olympus SP550 UZ

HENRI LLOYD CANVAS BAG



Ja idag har jag fått hem en efterlängtad väska, och till skillnad från jeansen var detta ett otroligt bra köp! Jag har länge funderat på storleken och allt sånt, för det har hänt två gånger innan att storleken blivit för liten när jag köpt på nätet. Men denna är grym nu när jag har datorn, så mycket läxor, och den är kanon för en helg hos Dennis också! Kostade 995 kr!

Jag vill verkligen rekommendera hemsidan: CareofCarl.se (som förövrigt finns i Borås) där det är fraktfritt och varan kommer inom 1-3 dagar. De skickade till och med med ett visitkort där det även stod "tack för köpet", handskrivet. Inte för att det har något med saken att göra, men det är ju verkligen ett bevis på att de bryr sig. Mamma har krånglat hit och dit med jeansen jag fick lämna tillbaka (de hade skickat fel modell och färg!!) då de pratade engelska även om det är ett svenskt märke, och vi fick ingen returlapp eller någonting. Haha det kan jag tipsa om nu, kolla upp allt innan ni köper, för blir det så att ni får lämna tillbaka kan det bli krångligt! (Kanske så att de gör det krångligt för att man ska behålla varan istället? Smart!)

Nu ska jag inte "underhålla" er med min glädje längre. Ska ha en mysig kväll med familjen och imorgon blir det att åka två timmar för en liten bowlingmatch (som för övrigt börjar 9!!!), men jag har inget annat planerat, så varför inte!

HA EN BRA FREDAG!

HJÄRTANS FRÖJD


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Från min favoritbok


Jag kan faktiskt inte skriva förlåt för min dåliga uppdatering, för så är det, och kommer vara. Ni får bli vana, för tiden räcker inte till. Inte alls. Jag saknar att fota, vilket jag kände när bilden ovan togs. Bara det liksom, och då tog jag ändå bara en liten bild. Klick. Men skolan kommer före, som alltid, tråkigt nog...

I helgen var i alla fall Dennis här. Vi var bara här hemma, kollade filmer, myste och skottade, haha. Men eftersom vi träffas så "intensivt" och under en hel helg, så är det ju svårt att hitta på någonting varje gång, så jag bestämde att det fick bli en helg där vi inte behövde anstränga oss direkt. Skönt det med, så slapp man planera någonting, haha. Jag hade i alla fall en himla bra helg i alla fall!

Nu kommer jag även bli upptagen på torsdagar då jag ska träna en liten grupp (eller om det är två..) i gymnastik. Jättekul ska det bli faktiskt! Har länge längtat efter att få bli tränare och själv bestämma upplägget. Jag vill ju alltid styra och ställa själv. Allt ska vara som jag vill, så det blir nog bra hoppas jag! Det blir väl som ett litet extrajobb också, så jag kan spara till nytt objektiv (blir väl tvungen att köpa ett nytt 50 mm också. Det är surt när garantin har gått ut!!), och även batterigrepp. Då måste jag ju köpa en ny väska också, så ja haha! Men det blir vad jag ska spara till detta året!

Och förresten!! Detta är mitt 1000e inlägg här på bloggen! Efter nästan tre år tycker jag det är lite klent dock, men ja. 1000 ändå...

Ni får ha det toppen, så hörs vi någon gång. I framtiden.

LYCKLIG DAG








NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Detta är från en lycklig dag i mitten av juni. Min kusin Ailie's namngivning, och de flesta av dessa bilder har jag inte visat. Jag älskar spontana bilder och ja, det är ju dessa om något! Älskar även mina otroligt söta kusiner! ♥

ATT TA RISKER


NIKON D90 + 50 mm f/1.8 + reflexskärm

Jag tänkte inleda detta inlägg med en bild från mitten av 2010. Bilden ni ser är jag ändå nöjd över. Ljuset, färgerna, JULIA. Det är en ganska enkel bild, men ändå så tycker jag man ser att jag inte bara tagit den, om ni förstår vad jag menar. Det är så mycket jobb bakom kameran, som man inte ser. Där stod jag i vattnet med vassa stenar under mig, med en kamera runt halsen som jag försökte hålla stadigt, med mitt liv. Jag vet hur rädd jag blev när fjärrutlösaren bara slank ur min hand och jag hörde det där "plopp":et. Jag reagerade dock fortare än något annat, och tog upp den igen. Men det ser man ju inte framför till exempel? Julia står där och ser så glad ut, fast vattnet var kallt och hon höll på att snubbla. Till sist stod även mitt stativ i vattnet, där det lutades en reflexskärm. Det hade ju inte gjort något när den hamnade i vattnet, även om den var hemmagjord och den nu är lite halvsliten efter att den faktiskt flög i vattnet flera gånger, haha.

Men vad jag vill komma fram till är att det är så jäkla fräckt allt. Allt man offrar för att få en bra bild. Detta är ju ändå ingenting, så jag har egentligen överdrivit en del. Men om vi tar den här bilden då som jag bara la upp för någon dag sen:


NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Också på supersnygga Julia, men på en liten annan plats, vid ett lite annat tillfälle. Till att börja med: snön. Vi hade en fotografering förra året vid den här tiden, och då bara i klänning. Och båda gångerna har det, såklart varit en pina att stå där. Försöka se avslappnad ut och bara vara liksom. Men man fryser, jävligt mycket. Då var ju sommaren inget att gnälla över, inte alls! Sedan kommer vi till en annan sak; vi stod på järnvägen, uppe på en bro, mitt på rälsen, och mellan rälsen var det hål rakt ner, där säkert hela Julia skulle  fått plats. Enda jag tänkte på: livsfarligt. Jo, men det var det. Vad skulle hända om ett tåg kom? Skulle hon hoppa till andra sidan och försöka ta sig ner för "berget" då eller vad? Vi var rädda flera gånger, verkligen. När en lastbil kom på andra sidan vägen blev vi båda helt panikslagna. Som tur var kom det inget tåg. Vi hade tur.

Kan även lägga till att det INTE var lätt att komma upp till vår final destination. Lite så här såg det ut:

Men nu tänker jag då på alla fotografer, som faktiskt riskerar sina liv för att åka till andra sidan jordklotetför att ta helt otroliga bilder på krigsdrabbade områden med sårade och riktigt skadade människor till exempel. De tar otroliga risker. Såna risker vill jag också ta. En sån fotograf vill jag bli. Detta är bara uppvärmningen. Nu jäklar!

BÄCKÄNG VS TEKNIS







NIKON D90 + SIGMA 18-200 f /3.5-6.3

Eftersom jag inte hade lagt upp några bilder ifrån varken marschen eller själva kampen, så tänkte jag göra det nu. Men som ni ser är till exempel sista bilden ren skit. Det var för att jag främst filmade, och inte orkade pilla med alla inställningar när man står där uppe och är helt gaaaaaalen! Marschen var också rätt galen, men där försökte jag ändå få till något lite bättre. Så ja, detta var då Bäckäng vs Teknis.

OKTOBER - DECEMBER

OKTOBER:

Jag fick en sjukt efterlängtad dator från skolan.


Fotade en av de bättre bilderna i mina dagar!




Redigerade även tre äldre bilder som jag blev himla nöjd över!


Det blev himla mysigt med ljus i de mörka tiderna.



Blåbären blev fina på kort!


Och det blev även Ludvig!


Träning inför tävling vare ja!


Och den kom! Vårt lag gick det väl inte överdrivet bra för, men det var här vi gjorde upp nya mål inför kommande tävling. Och än så länge har det gått framåt!


God lördagsmat, mmmmmmm!

NOVEMBER:

En liten lustig lampa inköpt!


Det blev min födelsedag och den spenderades lite så här! Fick den nya tjocka Thomas Sabo länken och köpte änglavingarna!


Släktpartaj!


Började älska den här bilden på mina fina kusiners händer!



Var hos min favorit och tog för en gångs skull med mig kameran (mest för att han hade fått ursöta kissemissar!)


Åkte till morfar i Göteborg första advent där det alltid är lika mysigt! Bildkollaget ovanför ville vi kalla "pannan i cottan" som vi tyckte var så himla klyftigt och fint! Mamma och morfar skrattade ihjäl sig när de såg hur hon låg där. Och det var ju minst lika kul att släppa ner henne i pannacottaefterrätten (som var fruktansvärt god förresten!!). Så ja, haha så kul hade vi!


Jag gjorde en liten önskelista, och jag fick en himla massor av detta faktiskt, vilket gjorde mig superglad!


Tog lite bilder med min nya, fina skjorta som jag blev så nöjd med!


Redigerade lite.


Eftersom vi inte hade ställt fram och fixat med adventsljusen hemma, så fick jag nöja mig med att ta ett kort från morfars fina ljus!

DECEMBER:

Läste en bra bok, Låt den rätte komma in!
Var även ett år sedan jag träffade Dennis, och jag skrev en, faktiskt, uppskattad
historia. ♥


Mysig julmarknad i Hillared!





Hade med mig kameran till skolan! (Och sista bilden är bara på skoj, haha! Hade en liten uppgift i samhällskunskapen.)


Fin Lucia i skolan!


Gjorde julgodis med Lindénarna!


Klädde granen med familjen och Dennis. Mysig helg! Vi köpte även julklappar och hade det allmänt bra! Dessutom hade jag juluppvisning med gymnastiken!


Det blev Bäckäng VS Teknis och som alltid vann vår otroligt röda kärleksfulla skola! LOVELOVELOVE!



Det blev julafton och jag hade det verkligen superbra! ♥



Åkte till en otroligt snygg pojkvän, med en otroligt snygg mössa i fem dagar. Försökte hitta kläder, firat nyår med James Bond, en buss och Dennis trevliga kompisar, hoppat på fel buss, bakat en lyckad (för en gångs skull) kladdkaka, ätit tacos två gånger, frysit en timme i väntan på bussen, skrattat, myst med Sötis och Sotis (haha älska namnen!), spelat Monopol, myst framför filmer, tagit revansch i Backpacker, åkt framtidståg, gjort marrängsviss, varit vakna länge på nätterna och bara haft det bra. Ja, det var i alla fall så jag upplevde de sista dagarna på detta året.

Tack alla som gjort mitt år så otroligt fantastiskt. 2010 var grymt, men 2011 blir ännu bättre om det går! ♥ 

ÅRET

Eftersom jag alltid gör frågor när året är slut, så självklart kommer det några här också:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte till Rhodos, blev tillsammans med världens bästa pojkvän, började gymnasiet.


2. Höll du några av dina nyårslöften?

Måste gå och kolla... 11/18. Lite illa ändå!


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nix!


4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är! 


5. Vilka länder besökte du?

Greece!


6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?

En närboende pojkvän? Inte för att det kommer hända direkt, så why wish? Men ett Tamron 28-75 eller Nikkor 16-85 skulle inte sitta fel!


7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

6 april då jag blev tillsammans med Dennis.


8. Vad var din största framgång 2010?

Jag fick fota för BT på Volleybollnatta!


9. Största misstaget?

Att jag inte började spara lite pengar tidigare, och att jag la ut så mycket pengar på kläder jag aldrig använder.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nej, inte alls. Jag har himla bra immunförsvar faktiskt!


11. Bästa köpet?

Sigma 18-200 f/3.5-6.3 och alla biljetter ner till Skåne!


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Dennis och mina tågresor tror jag, haha! Annars var det ju mitt objektiv.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min familj, gud vad jag älskar er!


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Ke$ha - Animal
Oskar Linnros – Från och med du
Petter - Gör min dag 
OneRepublic - Tyrant, Good Life, Apologize, Secrets
Caesars - Jerk it out
Akcent - That's my name
U2 - With or without you
The Script - For the first time
The Weepies - World spins madly on
Kings of Leon - Closer
Paolo Nutini - Candy
Train - Drops of Jupiter
Aleksander With - Worth it


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och tror jag. Up and down.


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Önskar att jag fotade mer sista halvåret, och på nyårsafton med raketer och sånt. Jag är ändå en som måste memorera allt i form av bilder...


17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Bråkat.


18. Hur tillbringade du julen?

Var med min fina familj och släkt. Åt julmat till Kalle Anka och efter "Kan du vissla Johanna" blev det julklappar och därefter julklappsspelet. Fin jul om du frågar mig!


19. Blev du kär i år?

Galet kär.


20. Hur många one night stands?

Haha... NONE


21. Favoritprogram på TV?

OC, LOST, Desperate Housewives, Gossip Girl.


22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej.


23. Bästa boken du läste i år?

Oh, tough one.. Måste varit New Moon. NEJ. Hjärtans Fröjd, definitivt! ♥


24. Största musikaliska upptäckten?

U2, Kings of Leon & OneRepublic


25. Något du önskade dig och fick?

Massor! Fina berlocker och ett ny tjock Thomas Sabo länk, motljusskydd, och massa annat fint, verkligen!


26. Något du önskade dig men inte fick?

Klart man inte får allt man önskar sig, det vore orimligt. Ett nytt objektiv och ett batterigrepp kanske?


27. Årets bästa film?

Också väldigt svår.. Måste ju fortfarande påpeka att The Butterfly Effect är världens bästa film. Avatar, Harry Potter och The Last Song är också bra!


28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Blev uppvaktad på morgonen med fina paket och fin frukost (oooch fin sång!). Var i skolan, fick en fin kiwi och på kvällen kom Julia och vi åt mysig kvällsmat!


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Inte mycket faktiskt. Det har varit ett otroligt bra år.


30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Varierad till tusen! Innan jag hann hitta "mig själv" hann jag både vara tråkig och försökte hänga med i trenderna. Nu har jag på mig det jag tycker om!


31. Vad fick dig att må bra?

Min familj, framförallt! Även Dennis, såklart.


32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Joel Kinnaman!!

33. Vem saknade du?
Julia och Dennis, och ofta mina föräldrar. Även om jag bara låg en vägg ifrån dem, haha!

34. De bästa nya människorna du träffade?
Självklart min fina klass, och visst att jag träffade Dennis 5 december 2009 (känns som en evighet sen!?), så umgicks vi ändå mer detta året, så måste ju såklart säga han också!

COLD AS ICE






NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Idag var det fotografera min fina Julia som gällde. Även om ljuset var sjukt mörkt och vi valde (faktiskt) en livsfarlig plats (jäkla krångligt att ta sig dit med, haha!), så tyckte jag ändå att resultatet blev himla bra! Redigerade i Camera Raw, vilket jag tackar gud för: ljuset blev så grymt, skuggorna, brusreduceringen, lovelovelove! Tack för dagen fina du!

LITE NYTT

NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Nu när jag ändå är igång, så kan jag ta och visa lite nytt som kommit in i mitt rum. Eller ja, nytt och nytt.. Återanvänt! Efter att min lillebror köpte en ny tv för sina slantar han fick i julklapp, så passade jag på att köpa hans gamla. Han har då legat lite före mig på tv-fronten, för jag har ju haft min stora dumburk i säkert fem år. Så bort med den, och in med den lite mindre, haha. Tog då även bort det gamla surroundsystemet som inte vill fungera längre. Så här blev det då! (Seeeeer ni min fulla LOST-samling också? Äntligen är den fulländad!)
Här är det gamla:

JULI - SEPTEMBER

JULI:
Det var fin torsdagskväll i början av juli, med fina vänner!

Det bjöds på god mat hemma!

Dennis kom och vi var ute på en fin promenix med min kamera! Vi gjorde även andra himla roliga saker:


Haha ni får ursäkta kvalitén, men den är ju tagen med min mobil... LISEBERG i alla fall. Åkte även till Varberg en dag och hade det gött!

La familia åkte till fantastiska Rhodos en vecka. Jag längtar så tillbaka till alla upplevelser, deras kultur och allt fint som gick att fotografera!! Jag tror det var efter detta jag "tappade" lite av mitt fotointresse. Jag fotade allt som rörde sig, och veckan efter när vi åkte till Smögen blev det inte alls många bilder fotade. Men det såg i alla fall ut så här:

En himla fin vecka med skratt och fina köp i alla fall! Julia och jag cyklade runt i Kungshamn och hade det bra också! Jag kom hem med ett otroligt fint köpt jag fortfarande är så glad över;
Den ser inte så bra ut här då den är aningen gul och så, men jag har till exempel på mig den här:
Och då visar jag även en skjorta jag också var himla glad över. Som man tittar tillbaka, så ser man ju så himla brun och fin ut också...






Lite så här såg en tjejkväll vid sjön ut... En av de roligaste kvällarna på den sommaren! Jag, Mikaela och Isabelle har det alltid kul tillsammans. Alltid några galenskaper! Och pinsamt att jag var närmare y-stand på sommaren än vad jag är nu. Men det är ett nyårslöfte. Det blir det ändring på!


AUGUSTI:
Min fina Nathalie hade 18-års fest som var himla kul!

Salem Al Fakir var i Borås och J&J var där för att kolla. Även om Julia har världens sämsta tålamod gick det bra i alla fall! Grymt bra!
Visade en del bilder jag inte hade visat innan. Bland annat på Julia, Rhodos, Eira, Felicia och Rebecka.


Började skolan på en fredag och var inte alls nöjd. Kände redan från start att detta inte skulle bli bra. Så jag hade helgen och tänka på det, men var taggad på måndagen igen i alla fall! På söndagen fotade jag min otroligt vackra vän Sabiha, och det blev ett fint resultat!




Fotade även en himla söt kille, Leo, min granne och blev himla nöjd där också!


Fotade lite en regnig dag!


SEPTEMBER:

Fotade lite till på Hillaredstrampet! Kom även in i skolan lite mer, och i klassen hittade jag några fina vänner. Men det varade inte länge...

Samtidigt som jag la upp den här bilden skrev jag om hur tveksam jag var. 9 september började jag tveka på Viskastrand, och tur var ju att det fortfarande var så tidigt på terminen!


La även här upp mycket gammalt. Antar att jag inte var särskilt kreativ, haha.

Fick även en otroligt fin kommentar:

"sluta för fasen inte blogga! eller det spelar ingen roll, bara du uppdaterar med dina bilder. skulle kunna döda för dina bilder, kollar på dem om och om igen, kan inte sluta titta. du har definitivt en framtid som fotograf eller liknande. så ge inte upp din dröm tjejen, du kommer komma långt. det lovar jag dig!"

TACK så jäkla mycket. Det betyder så himla mycket och det får mig att le tusen gånger om. Så tacktack, även om du var anonym, men gud vad glad jag blir!"

Kärlek till dig, fina bloggläsare! ♥♥♥♥




Drygt två veckor efter jag hade börjat på Bäckäng var det bokmässa i Göteborg. Det var då jag kände att jag hade bytt till rätt linje! Fantastiskt fina vänner ovanför också!

CATCH

NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Efter nästan en hel, underbar vecka hos Dennis var man tvungen att gå upp tidigt dagen efter man kommit hem. Ja det var nämligen rea på min favoritaffär Jolina klockan sex i morses. 50 % på allt. Grymt ju! Men även om jag kom dit vid halv sju var det ändå totalkaos. Kläder överallt och ja, XL för det mesta, haha. men jag lyckades ändå hitta den superfina blusen ovan som jag längtat efter i flera månader. Men självklart har inte min budget klarat av den, haha. Men nu med lite rea på den var det ju himla bra! 750 kostade den nu istället, och den är från RAER. Lovely!



JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: [email protected]

Sidan ses bäst i Internet Explorer