Gamla stan





NIKON D90 + 50 mm f/1.8

... Ja, jag vet inte vad det sista är verkligen. Haha! Men ja, det var bilderna från Gamla stan, har lite mer, men jag tänkte att detta får duga. Hinner inte så mycket mer heller, ska snart till Sabiha och sedan ska vi dra vidare till Bygdegården där det är fest idag. Ska bli kul faktiskt! Måste även hinna med att fixa en ny header till Becka. Sedan har jag även gjort en till Linnéa. Kolla gärna in deras bloggar!

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen.
Ha en bra lördag!

How it was supposed to be




NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Underbara Felicia! Så fin.. Eller hur? Ja, det är vad jag har gjort idag. Jag kom till henne, och så bakade vi kladdkaka och fikade en massor med hennes urgulliga kusin! Sedan gick vi då ut och fotade. Tog även en promenad med Jennifer efter det. Så det har varit en supertrevlig dag. Så tack för dagen hjärtat.

En dag framför kameran...




NIKON D90 + 50 mm f/1.8 + SB 600 Inställningar: s 1/50 f/5 ISO 100

...Och sista en liten flumbild. Ja, det är vad jag har hållit på med idag. Dagen blev verkligen inte som jag trodde, för Sandra orkade inte idag, för hon hade kommit hem klockan halv åtta imorses. Haha! Så jag passade på att ta lite ego-bilder.. Försöööökte att få det så "studiolikt" som möjligt. Och eftersom jag inte äger någon fjärrutlösare än (tyvärr) så fick jag ta manuellfokus - sätta dit en stol - fokusera - sätta på självutlösaren - springa - ta bort - stolen - posa. Haha, ja men det funkade perfa! Så vad tycker ni? Blev det allt för B?

- Fast jag passar bättre bakom kameran har jag nu konstaterat. ;)

Stockholm by night



NIKON D90 + 50 mm f/1.8 Har inte för mig att jag hade särskillt lång slutartid, 1/125 eller nåt, men jag ökade bara ljusstyrkan en himla massor. Blev lite fräckt faktiskt..

Haha känner att det är mycket rukbriker som innehåller "Stockholm" nu, men det kommer ni få leva med. Har mååånga bilder kvar som ni ska få se ifrån den underbara staden. Så ni får inte tröttna än. Kommentera gärna gott folk!

Stockholm i bilder


Haha stackars Fred! Tror han var ledsen för att Julia skulle åka, right? ;)

Ja, vi hade ju i alla fall något att göra på tåget..


Fina Julia inne på ett utav Stockholms alla H&M.

När vi skulle kolla HSM så fick vi sitta i "ljusbåset" med Per, man såg ju grymt där, och sen fanns ju alla dessa knappar.. Haha! Tråkigt nog fick man ju inte ta kort på föreställningen..

Maten vi fick på afrikanska resturangen. Ser lite annorlunda ut, men det var ju i alla fall godare än vad det såg ut. Men det var spännande att prova nytt!

Kéene, Per och Julia





3D-bion. Haha!


Roliga gula saker på "Sofo" :D

Ja, här tar det stopp, för sedan är det bara bilder från Gamla stan där vi var igår. Oj, igår.. Känns som det var en evighet sen redan.. Aja, det kommer underbara bilder därifrån kanske redan idag, eller imorgon. Då ska jag förresten till Göteborg med Sandra. Ska kolla på ett par leggins på BIKBOK och hon skulle också kolla någonting. Kameran är med såklart!

Tell me what to do

Igår var det en annan uppfattning. En helt annan, fast ändå en väldigt tveksam. Någon slags tanke, men nej. Jag har ju lovat, och nej jag vill inte ändå. Ändå gjorde jag det? Vad är det för fel på mig? Igår var det en annan uppfattning, men nu vet jag. Idag är det en annan.

Stockholm!


I lördags då vi skulle åka.

Hej bloggen! Nu är jag hemma efter några helbra dagar i huvudstaden. Underbart har det varit och det har spenderats en hel del pengar. Vi kom dit på lördag eftermiddag, träffade min morbrors mamma (inte min mormor, haha!) Inga-mai och gick med henne på stan en stund, visade oss runt och sånt. Sedan åkte vi hem med Kéene, min morbror för att äta god mat och slappa.

På söndagen gick jag och Julia runt överallt och hittade en del. Fatta vad många H&M det finns överallt alltså! Sjukt. Men vi gillar't! Sedan kollade vi på High School Musical på Göta Lejon, där Per jobbar. Så vi fick rundtur överallt där. Bakom scenen, framför, i lougerna och ja, allt! Träffade även kevin Borg och fick en kram, haha! Men musikalen var riktigt bra och alla var så tajta! Efter det åt vi alla på en afrikansk resturang. Lite kul att prova, men kanske inget för mig. Fast det var i för sig ganska gott.

Måndagen spenderades i stan med Kéene och Per. Vi gick lite här och där och jag köpte ännu mer kläder. Vi gick även och kollade på 3D-bio senare på kvällen när Kéene och Per skulle på spanskakurs. Det blev "Upp" och det var riktigt coolt faktiskt. Man blev lite rädd i början, haha! Sedan skyndade vi oss hem, köpte frukt och glass och fixade ihop en fruktsallad innan de andra kom hem. Så det blev en liten överraskning som vi alla fyra kunde ta del av. (Det tyckte jag om...)

Har även vandrat runt i Gamla stan på förmiddagen idag och tagit en hel drös med foton! Tåget gick vid tre, så vi stack hem och åt, sedan åkte vi till tåget. Sa hejdå och åkte hem.

Så kortfattat: Flyga in i människor på tunnelbanan, skratta så högt så alla stirrar, gå runt med massor utav kassar, se ut som en fotogalen turist, springa fel på tunnelbanan,  se ut som en packåsna, slå och bråka med sin bästa vän. Ja, underbara tider alltså... Haha!

PS! Såg Kissie och Felix H
Herngren också, haha så fräckt :D


Långt, men hoppas ni orkade läsa!
Nu blir det Desperate och bilder kommer imorgon!
Puss!

Just pull the trigger


Haha vårt skolkort! Ni ser väl utan att tänka på det egentligen vilka tre som sticker ut lite? Haha, och Andreas min är ju himla snygg också. PJ var väl deras plan.. Och jag då, längst upp, näst till höger. Blev ganska nöjd jämfört med förra årets, fast min ficka (ficka, Felicia, haha!) sticker ut. Men ja, jag älskar min klass faktiskt!

Hade superkul igår. Tack alla för en lyckad kväll. Visst, svetten rann, man var pionröd i ansiktet, värmen steg och man var en aning trött, men vad gjorde det egentligen? Ja, man fick dansa med alla möjliga killar och tillsammans med Erik kom vi till och med vidare i finalen av buggtävlingen. Men det var duktiga Mikael och Amanda som kammade hem det priset, men de var superbra! När jag kom hem var det bums i säng.

Nu har hela eftermiddagen gått åt till att packa till imorgon. Har inte hunnit göra det annars i veckan, men nu är jag nog hyfsat klar. Jag verkligen längtar så jag kan dö. Ska bli så jäkla roligt. Lär bli mycket kort också, så förvänta er inget annat. Haha. Och ja, eftersom det är lov så ska jag väl mest spendera mina dagar med kompisar och även fota en massor hoppas jag på!

Ha en toppenkväll!

Take a breath


En egobild så här in på torsdagseftermiddagen. Haha!

Nu är äntligen skoldagen över! Jag har haft ångest över den i en vecka. För det var nämligen konsumentkunskapsprov idag, men det gick nog himla bra hoppas jag! Sen har vi dansat hela förmiddagen eftersom nu ikväll är det danskväll i skolans idrottshall. Ska bli riktigt kul! Det är åttorna och niorna. Ja, kul var det i alla fall förra året. Ska nog ta med mig kameran så det blir lite bilder imorgon om jag hinner. Eller jag ska ju självklart skriva ett inlägg innan jag åker, men det är ju tidigt på lördag. Men vi får väl se.

Hoppas ni får en fin kväll!

Om det är någonting jag borde förbättra är det självförtroendet


NIKON D90 + 50 mm f/1.8 + Speedlight SB 600

Om det är en sak jag verkligen hatar är det mitt självförtroende och självkänsla. Den är på botten och när jag väl försöker bygga upp den med "jo, jag kan faktiskt" eller "varför skulle inte jag kunna?" så bryts den ner av allt igen. Det jag mest tänker på är just fotograferingen. Det är min största hobby och det skulle jag gärna kunna leva på. - Det är ju fotograf jag vill bli. Men när jag ser alla duktiga tjejer och killar (i min ålder) ta otroliga bilder så blir jag så tveksam igen. "Är jag verkligen bra?" Eller om de som säger att jag är bra inte har sett de riktigt fina bilderna. Nej, jag vet inte. Och jag vill verkligen, men kanske har jag inte fantasin, de rätta tankarna eller så är jag bara inte tillräckligt allmänbildad. Jag trodde att jag skulle kunna utvecklas, men jag vet inte. Jag vill, för jag har intesset och drömmen, men har jag kunskaperna at utvecklas?

Tror ingen tog tiden att läsa, men det är min blogg och jag ville få ur mig det..

Snälla söta ni!

Hej alla söta läsare! Tänkte be er om en himla snäll tjänst. Jag är nämligen med i Jennifer Nilssons fototävling med temat höst. Skulle vara så gulligt av er om ni röstade på mitt bidrag, nummer 4. Ni som röstat och skriver en kommentar ger jag länkning sen. Puss och tack på förhand!

Nothing else matters



NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Kort inlägg eftersom jag ska hinna lägga i lakan, hjälpa till med maten och plugga innan klockan blir åtta då VEM KAN SLÅ FILIP OCH FREDRIK börjar. Jihuuu! Det är så roligt. Haha! Har i alla fall tränat som vanligt idag. Skönt att röra på sig. Min sträckt halv blir bättre och bättre, yei! Och nu är det bara en vecka kvar, sen är det lov och på lördag bär det av till Stockholm med Julia! Haha två halvgalna tonårstjejer i Stockholm... Yeah! Aja, ni får ha det så bra. Puss

That's a keeper


NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Jag blir så himla glad för alla kommentarer. Och igår hade jag 84 besökare. Tacktacktack! Kan tyckas vara lite för en som har kanske har 8400 besökare varje dag. Haha, men jag är jätteglad och det går ju uppåt hela tiden. Igår hade jag 46 prenumeranter, och nu 49. Jihuu! Tack igen!

Idag fick jag ju som sagt gå upp vid åtta för att kolla på Rasmus match. Sjukt spännande alltså! De mötte det nästbästa laget i serien och om jag inte minns fel så ligger Borås IBF, som bror min spelar i först då. Så klart det blev spännande och tufft. Men till slut blev det i alla fall 5-5. Sen hade jag inte tackat nej till att stanna kvar och kollat på laget över, de killarna i min ålder och lite uppåt som också skulle spela match efteråt. Hehe... Men vi skulle ju till farmor och farfar och så. Men det var mysigt det med! Sen skulle jag egentligen gått med Julia till hennes mormor och morfar och kollat på deras nya kamera. Om jag inte minns fel var det NIKON D3000 eller 5000. Det är himla kul när folk i närheten frågar om sånt. Det har ju hänt några gånger, och några vill även att jag ska fota lite. Ja, i alla fall deras katt och hund och sådana saker, haha. Men det är riktigt roligt faktiskt.

Nej men nu ska jag nog ta och sätta på en bra film, äta lite godis och ta det lugnt. Höll på att somna framför hemkunskapsboken innan. Illa!

Puss på er!

You break me down



NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Blött, slaskigt, kallt, vitt, ja det är vad jag kallar vinter det.
Men det roliga är ju att det inte ens är november än! Jag gillar verkligen inte detta, för eftersom det har regnat också, så är det ännu värre ute nu. Fast jag fick ju lite bra bilder som ni kanske ser! Det är nog det enda positiva jag ser i det hela... Men jag får väl vara lite nöjd, det är ju faktiskt helg nu äntligen. Jag vet inte när jag var så här trött senast. Fast jag lär ju inte få sova ut varken imorgon eller på söndag ändå tråkigt nog; imorgon är det innebandymatch för Rasmus del som jag måste gå på eftersom vi ska till farmor&farfar sen som båda fyller år i veckan. Farmor fyller idag, grattis! Så då ska vi dit efteråt. Och på söndag är det ju såklart gymnastik igen. Herregud, efter förra veckans träning kunde jag inte ens gå riktigt. Jag svängde hit och dit som en gammal tant utan sin rullator. Och nu kommer det bli samma visa igen. Jag hinner ju aldrig stretcha eftersom jag går en halvtimme tidigare... Jo men det är ju bra!

Pictures of today




Tack för den... ;)




Emelies sötsöta hund!

Några himla skojiga gojibär som inte smakade så gott men tydligen var bra för blodcirkulation, löngre levnadstid och även cancer. Emelie gav mig till och med flera stycken att ta med mig hem för att jag skulle leva längre. Haha.


Vi drack choklad, la även i choklad i oboyen, och sen tog vi chokladpinnar och doppade i. Haha, så nyttiga vi är!


Hahaha!


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Alla bilder är oredigerade.

Toppendag! Superkul och Elin var även med oss en stund. Ni ser ju vad vi har hållit på med under dagen, haha. Lite allt möjligt faktiskt. Så tack för en trevlig dag, Emelie!




JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: [email protected]

Sidan ses bäst i Internet Explorer