MENINGSLÖST SKRIVANDE




NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3
Fina underbara Smögen


Ja, nu sitter en riktigt sliten och trött Jennifer här för att skriva några meningslösa rader. Egentligen har jag inget vettigt att skriva, men varför inte liksom? Jo men gårdagen var i alla fall bra. Jag och Julia gick runt i våra klänningar under ett stort paraply i stort sett hela kvällen. Är det sommar så är det, och då ska man minsann inte gå runt i jeans och tjocktröjor. Nej, men jag frös inte så mycket ändå.. Dock blev mina nya rosa (rosa ja... Vad har hänt med mig!?) skor ganska blöta och smutsiga, fulla med grus.. Ja, kanske inte det bästa valet, men jag tänker aldrig på bekvämlighet eller vad som är bäst för situationen, utan har jag bestämt mig för en sak ska det vara så också.. Så nu får jag helt enkelt skylla mig själv.

Snart ska nog Fia och Sabiha komma, och jag har inte träffat dem på tre veckor, så det ska bli grymt trevligt! Vi ska kolla på The Last Song. Hehe jag vet, igen. Men den var så himla bra (och jag grät flera gånger...), så den är verkligen att rekomendera, för den handlade om så mycket mer än bara kärleksproblem hit och dit. Ja, jättebra budskap ändå!

Ni får ha en fin fredag.
xoxo

BLOUSE




Ja, eftersom jag är riktigt usel på att fotografera kläder/looks och så vidare, så får ni helt enkelt vanliga spegelbilder på den nya skjortan/blusen (inte för att detta är någon vidare modeblogg, men...). Så ja, 99 kr på H&M i världens skönaste material! Ni ser väl kanske inte så mycket, men tja, jag är nöjd i varje fall!

Har precis gjort lite nytta för världen genom att byta mina otroligt vidriga lakan som suttit i minst 3 år. Nej, jag skojar bara, men det känns som det. Hade även spillt choklad (ovanligt) på dem så de såg ännu mer smutsiga ut. Ja, nu är den mödan gjord  för några veckor framåt i alla fall.

Nu ska jag upp och kolla på den efterlängtade "Last song". Har inte hört så mycket om den, varken positivt eller negativt, och det är alltid bra att få sin egen uppfattning, så vi får väl se. Jag brukar dock tycka om kärleksfilmer, så denna bör väl falla mig i smaken.

Later!

DEN FANTASTISKA GÅRDAGEN








NIKON D90 + 50 mm f/1.8 eller SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Ja, gårdagen var väldigt lång kan man säga. Även om jag steg upp vid halv tolv tiden så var jag snabbt nere vid sjön för att träffa mina efterlängtade tjejer Bella och Mikaela. Vi låg där och pratade samtidigt som vi solade och planerade lite inför kvällen då vi skulle grilla vid Hösjön. Bella tyckte vi skulle åka in till stan och köpa marshmallows efter min kommentar: "åh, marshmallows hade inte varit fel att grilla!", så vi cyklade hem, fixade oss lite och sedan åkte vi in till Borås för att köpa det (självklart blev det annat för mig också... Vi skulle inte gått in på H&M nu när jag är så fattig. Men nu är jag i alla fall en jättefin militärgrön, transparent skjorta och ett smalt flätat skärp rikare. Tja, så kan det gå..). Ja, vi fick gå en bit en bit, men till slut fick vi tag i dem, och lite annars därtill. Sedan åkte vi hem och ja, då var det bara att fixa till vår mysiga grillkväll.

Hur mycket pappa än hjälpte oss med hur vi skulle fixa elden innan vi åkte, så gick det inte när vi väl var där. Envis som Bella var, så skulle hon fixa det själv, även om vi flera gånger var på väg att ringa efter hjälp, haha. Men sedan fick vi hjälp av en familj som kom, och det blev plötsligt sååå mycket bättre, som tur var. Annars hade väl Bella suttit där än med elden.. Dock blev det inte mycket korv som grillades, utan vi blev proppmätta på marshmallows istället, men jag klagar inte!

Bella och Mikaela badade, jag fotade, som vanligt. De fick också för sig att bada nakna, men det tog jag dock inga bilder på, haha! Dock blev det en del andra fina, som jag tycker om. Ja, de här över då. Tänkte även slänga in ett vardagligt inlägg med bilder om hur det var igår, men jag ville helst inte blanda in allt här.

Ja vi cyklade hem vid halv tolv någongång, och när jag väl kom hem dunkade det något hemskt i benen efter dagens motion, haha.. Nu har jag fått hänga ut mina kläder som luktar rök, och efter en lång dusch känner jag fortfarande att röklukten sitter i. But it was all worth it !

Tack brudar för en toppen dag och kväll. Det är en dag som den som jag har längtat efter hela sommaren. Detta lever jag på länge. Puss på er!

RHODOS DAG 3
















NIKON D90 + 50 mm f/1.8 eller SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Jag har nu suttit här i åratal (känns det som) för att redigera dessa bilder. Ser inte mycket ut för världen, men eftersom det kryllar av människor överallt i denna staden, så har jag fått ta bort några ansikten här och var (och nej, jag manipulerar inte bilden, jag bara tar bort störande objekt som gör bilden sämre), men här har ni dem; från dag 3 på den fina ön. På kvällen, då dessa foton är tagna så var vi inne i själva Rhodos (även denna kväll, men då inte inne i gamla stan). Vi gick strandpromenaden vid det otroligt blåa och vackra havet för att sedan gå inåt. Det är som sagt väldigt roligt att få se deras kultur, och hur alla marknader är uppbygda, vilket är på ett helt annat sätt än här. Jag tyckte verkligen om att få se något nytt!

SMÖGEN




NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Kanske ångrar jag lite att beslutet om att åka hem var bestämt igår.. Ja, jag hade hellre velat åka hem idag då det skulle vara 20 grader och sol på Smögen, medan det är regn och 12 grader här hemma... Ja nu kan man ju inte åka tillbaka förstås, men om jag hade förutsett framtiden så hade det inte varit ett svårt beslut!

Nu har jag hela dagen för att fixa en helt ny look på bloggen. Ska bli spännande eftersom jag ofta är så himla usel på koder, och efter många försök med alla möjliga instruktioner, så fungerar det inte ändå.. Men jag får väl se hur detta kommer gå. Ska börja om från hela första början, så detta kan ta ett tag...

HEMKOMMEN


NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Min nya klocka jag köpte i världens finaste butik (skulle vilja handla upp hela den!!!) på världens finaste Smögen. Dock ser den inte vidare feminin ut, och det kanske den inte är heller... Men faktum är att jag inte alltid är det heller, och när jag var mindre var jag mer sportig av mig. Så när mamma såg denna (och alla andra fina färger som fanns) så trodde hon att jag skulle tycka om den, och det gjorde jag. Så den sitter ju mycket bättre på. Fanns även en större variant, men den var manlig om någon. För stor för min smak! Den var saftig för min väldigt lilla plånbok också, men den satt där den skulle! Är ändå himla nöjd.
Och detta är ett nytt märke som precis kommit till Sverige också, så det är lite roligt att vara lite "speciell", för en gångs skull, haha. (Och hela är i silver/metall, även om det ser ut som om det är guldfärgat på bilden..)

Ja, nu är jag äntligen hemkommen. Vi funderade på att stanna tills imorgon, och antagligen var det väl bara jag och den andra plutten i familjen som ville hem idag, men vi bestämde oss ändå för det. Skönt att få komma hem ändå, och veta att man ska vara kvar här några veckor till (har nämligen en resa kvar på sommarlovet (vad jag vet) - Skåne såklart!).

Egentligen har vi inte gjort så mycket när vi varit där. Självklart har man gått på bryggan; spenderat pengar (har även köpt ett par supersöta skor!), önskat att man hade mer pengar, suttit på altanen kvällarna i ända för att kolla på alla otroligt fulla ungdomar, ätit god mat, fotograferat (dock har jag inte haft orken denna vecka, så det blev en otroligt förvånandsvärd summa bilder denna gången, tråkigt nog...), skrattat, solat och bara njutit. Smögen är (som jag nämnt flera gånger) det bästa stället på jorden. Helt fantastiskt bra!

Så tack för allt, min underbara familj. Ni är bäst!
- Och tack alla nya läsare för era riktigt värmande kommentarer! Roligt att ni hittar hit, även om min uppdatering har varit usel, haha. (Konstigt det där egentligen...)

Och jag nu göra en totalrenovering på bloggen, nu när jag har tid och fick "idén", ny... blogganda, om man kan säga så, utav Daniel (kolla gärna hans blogg, he's awesome!)

Så nu är jag tillbaka... För en lång tid framåt!

RHODOS DAG 2






















NIKON D90 + 50 mm f/1.8 eller SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Det känns som om jag har laddat upp bilder i en evighet.. Men jag hoppas att jag har fått med det mesta från dag två då vi besökte Gamla stan på Rhodos. Det var verkligen en upplevelse med alla små, smala gator, fina affärer och en massa annat fascinerande! Det var verkligen roligt att fotografera eftersom det fanns en hel del här. Spontana saker kunde bli så fint.

På dagen var vi bara i poolen efter att ha legat på stranden dagen före, men det blåste så och då bestämde vi oss  för att vara vid hotellet istället. Även där fick jag mina "klassiska" fotbilder, som ni från förra året kan hitta här (Eller ja, alla bilder ifrån Turkiet då... Spännande att se min utveckling ändå.. Eller vad tycker ni?). Så jag hoppas att ni klarar er igenom alla bilder, haha, för det kommer komma en hel del kan jag lova er! 

Nu ska jag fixa till det sista, och sedan bär det av till Smögen. Inte bästa vädret, men jag hoppas att det är finare i Bohuslän och Västkusten, det brukar det ju vara..  

RHODOS DAG 1









NIKON D90 + 50 mm f/1.8 eller SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Ja, nu är jag äntligen hemma efter en otroligt underbart fantastiskt händelserik resa med mycket skratt och med många nya upplevelser. Jag älskar nya kulturer, även om jag gärna håller mig till min egen så att säga. Jag har fått otroligt många nya fotomiljöer, men det berodde inte alltid på min självinstinkt. Nej, det beroede ofta på mina föräldrar som engagerar sig så i mitt eldande intresse. Ofta lät det så här: "Men Jennifer, har du tagit kort här på dörren? Den är ju verkligen typisk grekisk!", "Jennifer, det vore ju lite roligt om du tog kort här uppifrån ner på åsnorna så man ser hur det såg ut", "Oj ser du tanterna som sitter där, Jennifer? Ska jag fråga om du kan ta ett kort på dem?", "Jennifer du borde gå upp och ta kort på högsta våningen så man ser ner på hela hotellet?" Jag: "Nej, det har jag inte, och jag orkar verkligen inte..." Pappa: "Nej okej jag förstår det.. Vilket objektiv ska jag ha, det stora eller det lilla, så ska jag gå upp och göra det. Det är ju kul att ha!"

Haha, så lät det hela tiden, men jag tycker ändå om att de uppmuntrar mig till nya motiv hela tiden. Anledningen till att jag lät så nedlåtande på sista "frågan"/begäret, så var det bara för att värme + en trött Jennifer blir inget bra resultat. Det var även sista dagen, och jag har ändå tagit kort på nästan allt som lever känns det som, så att fotografera även sista dagen var inte det som stod på min prioritetslista när alla tre minneskorten var proppfulla med bilder. Nu låter det dock som om jag inte har någon fantasi själv, men jag svarade ofta på mamma och pappas frågor med ett: "Ja, mamma, jag har redan fotograferat detta", så ni ska inte tro att det är mina föräldrar som "gör" mina bilder, haha.

Men jag har haft det jättebra som sagt, och lite färg på kroppen har man ju också fått. - 37 grader de senare dagarna. Så mer får ni veta i varje inlägg som då är daterat efter varje dag på den fina ön. Jag är ju en sån som måste dokumentera allt... (Kanske anledningen till så många bilder?) Men ja, hoppas att ni har haft det underbart i Sverige också!

Imorgon drar det vidare till Smögen en vecka, så det lär väl inte bli så mycket bloggande då heller. Väldigt tråkigt dock, nu när jag har sett att fler fina läsare har hittat hit. Väldigt roligt, så tack för det! Men ni får desto mer när jag kommer hem, för då ska jag bannimej vara ledig och ta det lugnt den sista veckan innan det blir 2 veckor utav jobb igen. Så jag lovar uppdatering imorgon om dag 2 också, så ni har något ointressant att läsa under era sköna sommardagar, hehe.

Love

MAGIC



NIKON D90 + 50 mm f/1.8

KYL DEL 4




NIKON D90 + 50 mm f/1.8 eller SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Nu har hjärtat mitt åkt hem och det känns väldigt tomt.. Ja, han har ju ändå varit här i några dagar. Och även om allting alltid går så himla fort, så har vi ändå gjort en del. Vi har varit i Varberg, på Liseberg (där pappa vann 7 kilo godis!! Helt sjukt vad han vinner mycket där och man själv inte vinner någonting.. Riktig lyckosnubbe det där!), och igår hade jag ordnat med min "överraskning". Ja, det var då picknick vid en sjö här i Hillared, ja där det är solnedgång och väldigt fint. Dock kom knotten efter en timme och åt upp oss. Jag förstod att  de också ville vara med på det festliga kalaset.. Men det fick de inte för vi drog oss hemåt, tråkigt nog. Vi hann ju inte ens till kladdkakan.. Jaja, det var mysigt så länge det varade!

Nu har jag/vi förberett inför imorgon då vi ska åka till Rhodos. Helt fucking otroligt awesome! Jag längtar till de vita husen med fina tak som ligger tätt intill. Jag längtar till de söta grekiska yoghurt gubbarna och deras åsnor. Jag längtar till glittrande och klarblå Medelhavet. Ja, till allt! Så ni kommer få se en hel del bilder sen, förvänta er det!

Ha det fantastiskt i fina Sverige medan jag är långt nere!
Vi hörs om en vecka (om inte planet kraschar. Aaaaah!).
Love

GÅRDAGEN




TORSDAGSKVÄLL











NIKON D90 + 50 mm f/1.8 eller SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Ja, detta var då i torsdags. Jag längtar alltid efter första torsdagskvällen varje år då man får en sån himla sommarkänsla! Det fick jag även detta året. Jag kan dock inte gå på de kommande, ja tre stycken eftersom jag då är på viseversa ställen i världen. Ja, på torsdag åker jag ju till Rhodos till exempel. UNDERBART, och förvänta er mycket bilder! 

Idag bär det av till Liseberg med familjen och Dennis. Det ska bli riktigt kul faktiskt, även om vädret inte är det bästa, men det blir nog bra! Jag ska få Dennis att åka Höjdskräcken, den som är så härlig. Han hatar sånt, så jag ska tvinga honom hade jag tänkt, hehe..

Ni får ha en toppen dag!
Love 

KYL DEL 3



NIKON D90 + 50 mm f/1.8 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Nu blir det Torsdagskväll med min Sabiha. Gud vad jag har saknat henne! Hoppas på en toppenkväll med mycket skratt, vad kan man annars förvänta sig? Bilder kommer sen ♥




JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: [email protected]

Sidan ses bäst i Internet Explorer