La luna




Idag stod det bowling på schemat. Fick gå upp tidigt, men sen var det inte så farligt ändå. Jag fick även ett litet uppdrag där borta. De behövde visst lite bilder till deras hemsida, så jag tog på mig det och fotade runt lite. Känns kul när folk frågar, men det är väl det att om någon ser en med en "stor" kamera (i mitt fall blixten och det nya objektivet på, så det blev ju rätt stort) tror de att man kan fotografera. Det är väl ofta sant, men jag menar, de med mindre kameror eller kompaktkameror som också är duktiga, ska de aldrig få en chans då? Jag har alltid sagt det att om man har en stor kamera, så får man respekt. Och det står jag fast vid. Så kanske är man tvungen till att sätta på den stora blixten, eller ett teleobjektiv för att få lite uppmärksamhet och just respekt? (det var ju inte därför jag hade just den utrustningen i detta fallet, för det var ju bara för att ta kort på bror min!) Det var bara en liten parentes..

Blir till att sova tidigt idag, jag är så fruktansvärt trött! Hade träning efter bowlingen också, dock bara dans (vårt fristående ska bestå utav Michael Jacksons Thriller dans, haha! -Kommer bli grymt!)
Ha det!  

En ny älskling i kameraväskan





Ja, igårkväll skulle jag gå ut och fotografera månen, den som var så fin. Men jag blev ju inte förvånad när resultatet blev halvkasst eftersom mitt 50 mm varken kan zooma eller ge så bra resultat ute på kvällen. Och då tänkte jag för mig själv: "nu vill jag ha ett teleobjektiv! Nununu! Men jag lär väl få vänta till sommaren, om inte senare..." Men icke sa nicke! Senare vid matbordet kom vi in på just objektiv och hur gärna jag ville ha ett just teleobjektiv. Så mina snälla föräldrar gick med på att köpa det till mig om jag skulle betala av det då vill säga (fast de "sponsrade" mig också, hehe) Så nu är jag ett objektiv rikare! Och det är ju just detta jag har tittat på, Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC. Rätt prisklass och är verkligen ett allroundobjektiv. Så jag är supernöjd och hoppas på finfina resultat!

Så nu ska jag gå ut och fota den fina fullmånen, och hoppas på ett bättre resultat idag!
Ha en bra lördagkväll!

Finally friday!


Hello guys!
Nu är det äntligen fredag igen, och jag njuter! Dagen idag har ändå gått smidigt och den var bra. Glömde inte min tvärflöjtslektion som jag brukar, börjar bli klar med ett SO-arbete om häxorna. - Jag och Felicia valde verkligen rätt område, för det är sjukt intressant! Och sen hade vi fys på idrotten också, och det var väl mest funktionell styrka, som jag märkte att jag kanske inte hade så mycket, haha. Men jag kände mig bra efteråt!

Nu ska jag ta och mysa med familjen. Ni får ha det toppen, så skriver jag imorgon!
Och snälla, vart har ni tagit vägen!? Kommentarerna saknar jag väldigt mycket, så kommentera mer mina fina läsare!
Pusspuss

Wait your turn


Hej alla!
Uppdateringen har inte varit den bästa, men det beror på att jag har haft fullt upp, som vanligt. Så jag hoppas inte att ni ger upp hoppet och slutar läsa! Men nu ska jag kila iväg på gymnastikträning. För övrigt, så har jag en ny klänning från Gina (jag trotsade mig själv...) Men jag gillar den! Latero dudes!

Och ni ser väl en rätt stor förändring på bloggen? Jag är inte riktigt klar eftersom jag ska byta header och fixa lite smått, men ja. Annars så är jag väl nöjd!

You used to hold me


En bild från i somras med ny redigering.

Ja, tävlingen igår gick väl sisudär. Vi i laget var ju bra ändå, typ tajmingen, vi satte våra varv och så bra, men det var ju INGENTING jämfört med vad ja, Vänersborg kunde till exempel, sjukt duktiga! Så det är något att sträva efter. Ska inte sluta förrän jag kör rondat-flickis-salto på matta, så det så! Lite bilder kommer senare.

Idag var det friluftsdag som dock var aningen oplanerad. Så vi satt på en bänk i ca fyra timmar, för vi tröttnade på pulkaåkningen efter någon kvart då snön yrde upp i ansiktet och det var värsta dödarbacken. Men jag hade faktiskt kul ändå!

Imorgon (känns som att jag bara skriver om gårdagen, nutiden och framtiden, men det blev ett sånt inlägg. Sorry guys!) ska Nathalie komma hit och vi bestämde oss för att dricka te och bara prata. Ha det mysigt helt enkelt. Så längesen sist, så det blir riktigt kul att få se godingen igen!

Vi hörs imorgon.
Nattinatti!

My love's a revolver



Gjorde den i både blått och orginalfärger, men vet inte riktigt själv vilken som är bäst..
Även denna tagen idag i min "mini-studio". Den känns lite annorlunda ändå, men tråkigt nog så har jag satt fokusen en aning fel, då den skulle varit mer på vattnet. Men ja, annars är jag nöjd.

Ska ta och kolla på mini-bio (med projektor hemma tycker pappa att det är bio, vilket jag konstaterar att det inte är! Känslan på bio är obeskrivlig faktiskt. (mycket mini nu!!)) med familjen nu. Först blir det "Sommaren med Göran" och sedan den efterlängtade 2012 som jag har velat se länge (kaka på kaka där kanske, eller ja, haha!)

Och imorgon blir det till att gå upp tidigt. Har nämligen tävling imorgon och ska samlas kvart över tolv eller något. Äsch, inte så tidigt ändå förresten, men ska stanna där till sju eller något eftersom prisutdelningen är då. Åh gud så drygt när man ändå bara får "tävla" i någon minut. Wish me luck...

Ha en fin lördagkväll

Apple


NIKON D90 + 50 mm f/1.8 + Close up + 1
Inställningar: s 1/250
f/1.8
ISO: Lo 0.7

Jag vill egentligen inte bara fota sådana tråkiga saker som äpplen. Men Tillsammans med reflektionen och den fräcka bakgrunden och äpplet som bryter mot de där färgerna så tyckte jag faktiskt om det! Har även använt en exengjord reflexskärm som mamma hjälpte mig med idag. Det blev great! Så nu ska jag fortsätta med mina stilleben, så får ni se mer ikväll!

Knowing just as soon as you will disappear



Ja, idag var jag och Felle på bio, det var såklart den omtalade Avatar vi såg. Och den var riktigt grym med alla effekter, färger, animation och allt, riktigt fantastiskt faktiskt, så jag förstår att den konstade x antal miljoner. Så ni som forfarande inte sett den; SE DEN! Sen ska jag på bio snart igen, då jag ska tvinga Kim att se "Snabba Cash" som verkar så himla bra! Skulle gärna vilja läsa boken, men vi får väl se om jag orkar det. Så vi får väl se!

Imorgon ska jag ägna tiden åt att fota, plugga och göra allmänt lite. Jag har lite saker jag gärna skulle vilja fota, så vi får väl se hur bra det går och om jag får någon vidare inspiration. Men det ska nog gå bra! Och apropå fota, så har jag bestämt mig att det blir media till gymnasiet nu. Var och kollade på en skola i Borås, Viskastrand som jag verkligen känner att jag vill gå! Det är min grej och jag vill ju verkligen bli fotograf. Så det blir nog grymt hoppas jag. Känns bättre med något praktiskt också!

Så nu ska jag nog ta och nana lite, eller ta och kolla ett avsnitt av One Tree Hill. Det är ju så bra!
Ha det så bra, så lovar jag er, fina läsare att skriva imorgon.
Puss!

My love should be illegal


Bild ifrån slutet av september. Jag saknar värmen och jag vill ha lite härliga färger på bloggen, haha. Och sen har jag även bildtorka en aning (har nog inte rört min älskling på en vecka..) Men jag har en fotoidé som kommer genomföras någon dag, kanske lördag. Så vi får väl se :)

Ja, som sagt har jag inte bloggat på några dagar eftersom det har varit fullt upp med träningar och sena kvällar. (och det känns sjukt skönt nu efteråt!!! Nu börjar mitt nyttiga liv. (har inte rört en godis, kaka eller liknande på hela veckan! - Måste vara rekord!)) Sedan har jag inte heller så mycket bilder, vilket gör att det inte blir lika roligt att blogga. Jag bloggar ju för att jag fotograferar (nu för tiden i alla fall) och inte tvärtom. Men ja, det kommer nya bilder så småning om, lovar!

Så nu ska jag upp och kolla lite One Tree Hill som jag har fastnat för igen. Jag måste köpa 4e säsongen snart. Den är grym!
Ja, take care, så skriver jag kaaaanske imorgon.
Och förresten, fick två nya prenumeranter bara idag, sjuuukt roligt,
puss på er!

I'm so over it


En gammal bild ifrån sommaren 2008 som jag tyckte behövde en helrenovering. (ni vill inte ens se orginalet, hehe.)

Bowling, One Tree Hill, cancergrill och skitsnack med bästa vännen. Ja, då vet ni kortfattat hur min dag har sett ut. Glömde alla läxböcker i skolan, så får råplugga imorgon istället. Då ska jag även med Flessa på två träningspass, vilket ska bli gött! Får ta och dra igång det här med träning lite nu. Fast gymnastiken lär bli tre gånger i veckan nu också, göttans! Det kan ju vara bra eftersom det sägs att vi är en av de trupper som tränar minst i Sverige (anledningen till att vi är som vi är. ;))

Snart ska jag gå upp och sätta på 4an där Johan Falk visas. Tror inte att jag har sett den, så det blir nice.
Pusspuss!

YOU rock, guys!



Jaaa, jag vann tävlingen hos Johanna. Är så tacksam för alla röster. Även om man inte kunde vinna något mer än äran, så är jag så glad. Det gjorde mig faktiskt mer motiverad och fick in en tanke i hjärnan om att även jag faktiskt kan få turen att vinna någon gång. Så tack alla fina läsare. Och här är länkingarna som jag lovade:


http://lajn.webblogg.se/
http://klaudiajasionek.blogg.se/
http://solvalinneakristina.blogg.se/
http://fsjfoto.blogg.se/
http://photobytherese.blogg.se/
http://aannddeerrssoonn.blogg.se/
http://jwestmans.blogg.se/
http://sofiaelviranyberg.blogg.se/
http://alltidc.blogg.se/
http://sockerfin.blogg.se/
http://jjwl.blogg.se/
http://fekdahl.blogg.se/
http://allaboutmatilda.blogg.se/
http://rebeccaste.blogg.se/


- Detta är alltså ifrån både foto och "veckans blogg" tävlingen. Tyvärr gick inte "veckans blogg" lika bra, då det var många superfina bloggar med! Sedan fanns det många som har röstat men inte skrivit URL/blogg, och jag tackar er lika mycket. Så ja, nu är jag mer motiverad till att ställa upp i flera tävlingar och hoppas att ni är med mig även där.
Kram på er, superfina läsare!

Och det skrämmer mig, att jag kan nå dig var du än är


Här är en bild på Felicia som jag tror jag inte har publicerat innan. Hade inte så mycket att göra, så jag gjorde två olika redigeringar. Men ingen aning om vilken jag tycker är finast faktiskt. Gillar båda!

Ja, jag och Felicia bestämde oss för att inte fotografera idag, för vädret är ju inte det roligaste. Blåser, himlen är helt vit och inget fint ljus alls.. Så vi får ta det någon annan dag, så kanske Linnéa har frisknat till också. Alltid kul att ta båda samtidigt! Ska nog mixtra ihop en egen reflexskärm också, för jag har ju sett vilken fin ljusskillnad det blir. Alltid kul att försöka på nya saker. Men hon kommer i alla fall hit sen, så vi sätter väl på någon film och har det trevligt.

Njut av helgen nu, för i övermorgon är det en ny skolvecka. Snyft...
Och jo, 71 prenumeranter nu. Jag tycker det är awesome! Tack alla söta. (Jag hade ju som nyårslöfte att försöka fixa 100 premissar. Det kanske inte blir så svårt eftersom det har ökat massor på sista.) LOVE YOU GUYS!!

När sommaren slår ut



Två bilder ifrån maj 08. Oj, känns ju som en evighet sen... Och jag hade precis börjat köra på P, så jag fotade ett x antal 100 bilder med hög ISO.. Men lite brusiga bilder kan ju vara mysigt också! Men med de här halvkassa bilderna ville jag bara skriva: JAG VILL HA SOMMAR!

Äntligen fredag! Veckan har ju gått i rapidfart. Fast det är väl som vanligt då, vilket är sjuuukt skönt. Ska ta och fota Felicia imorgon och kanske Linnéa, om hon är bättre då vill säga. Ska höra med henne sen. Men det lär bli himla kul faktiskt. Ska försöka tänka ut några bra idéer till det, så vi får väl se!

Nu ska jag nog klura ut en ny bloggdesign, och då menar jag hela rubbet. Vill ha förändring här även om jag fortfarande inte tröttnat på min header. Men då lovar jag, eftersom jag vet att det finns fler än jag som gillar den, att det kommer en till med mouseover.

Ha en bra fredagskväll!

Hur ska det gå?



Din sol har landat i mitt knä och gått sönder
Våra rader trillar ur och ligger kvar
Jag tror vi ljög, fast vi sa att det var sant
Vi var aldrig kära i varann, det bara kändes likadant
I ett stökigt rum, med båda fötterna på bordet
Jag har tagit båten över havet hit igen
För jag har en längtan som aldrig vill gå över
Jag tror jag måste stanna här tills jag återvänder hem

Såna som vi, med lyckan mitt i sorgen
Vi ställer frågor jag är trött på mina svar
Men du finns i mina drömmar när jag sover
Jag vill förändra nån av oss men jag vet inte hur man gör
Jag andas in och det känns som första gången
Du håller om mig och jag vågar hålla kvar

- Ett utklipp ur en av de finaste låtarna jag vet just nu; Melissa Horn - Hur ska det gå? Om ni inte har lyssnat på hennes nya album, så GÖR DET NU!


Kort dag idag, vilket var himla skönt! Åkte skidor på idrotten också, yei! Det var himla fint väder och det var ju skitkul! Eller självklart har jag gjort det innan, men inte när mina kompisar bara trillar runt, haha! Jag trillade inte en enda gång faktiskt, hur klumpig jag än kan vara ibland (det kom från en som tränar gymnastik..) Så det gick ju som en dans.

Ska se till att lägga mig tidigare idag. Blir nog film och min fjärde kopp te idag sen. Jag tröttnar aldrig konstigt nog! Sen känns det som att jag börjar gå åt det vegetariska hållet nu, eller nej, jag tänker inte bli det. Men just nu känns tanken att äta döda djur väldigt äcklig.. Hjälp, jag håller på och förvandlas. Aaah!

Svaren!

PERSONLIGT:

Vad ska du välja till gymnasiet?
Svar: Jag har funderat på detta otroligt länge nu, och det blir nog media. Jag vet inget annat än fotograf jag vill bli och jag känner att jag kommer trivas bra med något praktiskt och det jag älskar mest, det får man göra i skolan!

Beskriv dig själv med 3 ord.
Svar: Envis, omtänksam & tankspridd. Det var otroligt svårt, men det är ändå tre ganska beskrivande ord som jag ändå tycker själv.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
Svar: Haha, jag har ofta tänkt att jag skulle kunna vara osynlig. Då kan man göra så himla mycket! - Till exempel:
- gå på ett plan eller liknande utan att behöva visa varken pass eller betala pengar.
- stjäla saker (hehe, min evil-side kommer fram..)
- smygkika/lyssna på andra personer man inte vill ska märka en.
Ja, det är ju bara några av de bra saker som faktiskt finns med osynlighet. Sen hade det varit riktigt fräckt att kunna resa i tiden också! Är lite nyfiken på hur de hade det förr i tiden, haha.

När är du som lyckligast?
Svar: När jag är med mina vänner och familj, när jag har det allmänt mysigt med någon eller bara känner ro och när det precis har blivit sommarlov och man känner sig fri!

Vill du uppnå något speciellt med ditt liv?
Svar: Mitt mål är ju att bli fotograf, och det ska jag verkligen kämpa för! Sedan att ha en lycklig familj som jag verkligen älskar. Om det går i uppfyllelse är jag helnöjd.

Hur kan du vara så fin hela tiden?
Svar: Så gullig du är! Tack så hemskt mycket, men jag själv tycker inte att jag är direkt fin faktiskt. Har fruktansvärt dåligt självförtroende, men det ska byggas under årets gång. Men tack igen! Det värmer!

Vad har du för känslor för Skåningen?
(Hahaha, kul Sabiha!) Svar: Nej, men eftersom jag ändå bara träffat honom en gång (dock "känt" honom i 4 år) så vet jag inte riktigt hur jag ska besvara frågan. Men han är otroligt snäll, underbar på alla sätt och allt. Så om jag ska vara ärlig; om han inte hade bott i Skåne hade jag nog känt annorlunda. Men han är ju ändå den bästa ynkliga clumpen i världen!

Favoritaffär?
Svar: Oj... Beror på vad det gäller, men antar att det gäller kläder ändå. Då måste det nog bli H&M eller Monki. Tyckte om Gina otroligt mycket innan, men de bara massproducerar sina produkter och alla går sedan runt med samma slags kläder som man tröttnar på mindre än en månad, men självklart hittar jag fina plagg där ibland också!

Favoritsmycke?
Svar: Det kan inte bli svårt! Det måste vara min Efva Attling ring eller mitt Thomas Sabo armband. Det är ju inte så lätt att tröttna på eftersom man kan lägga till/ta bort berlocker!

Tycker du att du är snygg?
Det tycker jag!

Svar: Jag blir verkligen glad utav sådana här kommentarer, TACK snälla! Men samma svar som här över; jag har otroligt dåligt självförtroende, men såklart att jag kan tycka att jag ser bättre ut några dagar och så, men inget jag går runt och tänker på, eller ja, du förstår, haha!

Har du någon favoritbok?
Svar: Hm.. Jag har läst många böcker, och det ändras nästan hit och dit hela tiden. Men den som har varit med i många år är nog ändå "I taket lyser stjärnorna" av Johanna Tydell. Sen även "Oktober" av Cannie Möller som jag precis läst slut. Jag vill ju snart kunna läsa Twilight-böckerna också. Men jag orkar aldrig köpa böcker, och de finns inte på biblioteket i skolan, så får väl se hur det blir med den saken, haha.

Vad heter du i mellannamn?
Svar: Jag heter Maria & Helena.

Favoritlåt?
Svar: Det är också en sak som varierar så klart. Men den som har hängt med i många år nu (sedan 6:an) är ändå Kent - 747. Och nu är det även Melissa Horn - En famn för mig och många andra superbra låtar med henne, som Falla Fritt är också en favorit!

Favoritfärg?
Svar: Har ofta gillat grönt riktigt mycket, men på senaste tiden har jag börjat gilla lila väldigt mycket. Det är en mörk och väldigt dyster färg egentligen, men ändå så färgglad och härlig!

Lyckonummer?
Svar: Av någon anledning är det 2, 6 och 8. Bara jämna nummer också, haha.

Hur många kuddar sover du med?
Svar: Har tre i sängen, men sover ju liksom bara på en. Men man måste ha tre för att få det där "fluffet" haha!


FOTOGRAFERINGEN/REDIGERING/BLOGGEN:

Har du något bra tips på någon bildsida där man kan göra collage och redigera bilder?
Som INTE kostar pengar...
Svar: När inte jag har Photoshop och vill redigera lite kontrast med mera, så brukar jag använda mig av http://picnik.com. Lätt att använda och finns mycket faktiskt.

Redigerar du dina bilder innan du lägger ut dom, (färger osv..)?
Svar: Ja, det gör jag. (fast inte om jag inte har tillgång till redigeringsprogram eller liknande) Jag tycker att om man lägger ut en bild där man redigerat kontrast/färg och ljus en aning, så gör det inte så mycket för att själva bilden ska se annorlunda ut, men det ger en större effekt och man "ser" bilden mycket bättre. Sen kanske är det någon stolpe eller annat smått som man inte vill ha i bilden som man anser inte gör så mycket om man tar bort, så händer det klart att jag plockar bort det också.

Hur fick du ditt fotointresse?
Svar: Det var en höstdag när jag gick i femman (2005) som jag och min vän, Sofia cyklade runt lite här i byn, och så såg vi ett otroligt vackert och stort lönnträd med fina färger i sig. Sofia var nog lite mer intresserad och kunde mer än jag, så hon tyckte att vi skulle cykla hem, hämta kameran fort och sedan cykla tillbaka för att fånga den fina solnedgången och trädet på kort. Så vi gjorde det och det var då mitt fotointresse väcktes till liv... - Att faktiskt kunna skapa en bild utifrån ens egna tankar och värderingar.

Hur länge har du fotat seriöst?
Svar: Det måste ha varit slutet av 2007!

Vad inspirerar dig till att fota?
Svar: Det är allt. Jag inspireras av många saker varje dag! Kan se ett fotografi i någon tidning, på nätet eller liknande. Men sedan kan jag även inspireras av bara naturen eller kanske någon blomma och jag ser något, vilket gör att jag gärna fotograferar det och försöker mig på olika metoder för att få den bästa bilden. Eller ja, om jag har förstått frågan rätt nu? Hehe..

Vilken kamera har du?
Svar: Du kan hitta en genväg till min utrustning i menyn, men det är min kära NIKON D90 som jag använder!

Hur kan du vara så duktig på fota?!
Svar: Det var riktigt kul att höra! Tack så hemskt mycket för komplimangen. Men jag vill utvecklas hela tiden och försöka mig på svårare utmaningar ofta. Har läst mycket fototips och tidningar om detta, men jag har lärt mig mycket själv genom min nyfikenhet och bara provat mig fram och till slut får jag ofta det resultat jag vill. På så sätt blir det lättare till nästa gång jag ska fota kanske samma motiv, och då kanske jag lägger till något som gör att bilden blir bättre och bättre. Sen har det handlat mycket om kamera för min del. Så nu känner jag att utvecklingen kommer gå fortare och att jag kommer klara mig länge på den kamera jag har nu, vilket underlättar en hel del!

Hur länge har du fotat och när började du med det?
Svar: Mitt intresse startade 2005, men jag tror inte att jag direkt förstod hur kul det var förrän 2006 någon gång.

Vad gillar du mest att fota/Vad tycker du är roligast?
Svar: Innan jag fick min systemkamera måste jag nog säga att det var macro. Nu när jag inte har något macro-objektiv (har dock mina close-up filter i för sig) Men nu lutar det mer åt porträtt nästan. Det är otroligt kul att kolla efter det rätta ljuset, försöka mixtra med olika vinklar och man kan säga till personen hur den ska vara. Men jag tycker även om macro väldigt mycket och ja, naturen i sin helhet, som blommor och blad. Haha. upp, men kort: porträtt, macro och natur.

Hur många unika besökare har du?
Svar: Det går uppåt hela tiden, men ungefär 150 per dag. Men jag hoppas på att detta kommer utvecklas och i slutet av året vill jag gärna uppnå 1000.

Varför började du blogga?
Svar: Jadu.. Jag var ganska tidig med det, nämligen 2 år sedan i början av februari, och jag tyckte att en personlig blogg verkade roligt. Att på något sätt kunna ha en egen hemsida och skriva vad man känner för, som den som vill kan läsa. Sen visste jag inte att det skulle utvecklas så mycket. Kanske skulle jag tröttna, men nej.. Nu fyller snart min blogg två år! Lite kul faktiskt.


Jag tyckte det var himla kul att svara på dessa frågor och jag uppskattar verkligen alla som tog sin tid att fråga en fråga. - Antingen av egen nyfikenhet eller för att ni inte skulle tycka synd om mig när jag skulle sitta här utan frågor.. Haha. Så tack alla fina läsare!



JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: [email protected]

Sidan ses bäst i Internet Explorer