Vinternödvändigheter



NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Söta Leo!


Jag har verkligen inte orkat engagera särskilt mycket varken i bloggen eller datorn över huvudtaget de senaste veckorna. Inte känt det där behovet riktigt mycket, vilket är skönt på ett sätt, så ni får förvänta er mycket mindre uppdateringar nu. Jag har även börjat fundera på vinternödvändigheter (läskigt, haha...) som vinterjacka, skor och ännu mer skor.. Om jag kan ska jag spara till en Peak Performance jacka, för man vet ju verkligen vad man får då! Eller så blir det en Svea Smith, marinblå, vilket är aningen billigare, men ändå väldigt fin! Sedan har jag ett tag funderat på Dr Martens (8 hål, svarta), men jag vet inte riktigt. I höst är det fruktansvärt skönt med ett par Hunter när det regnar, men hur praktiskt är det sen då? Sen i mina djupaste drömmar vill jag även ha ett par Acne Black Pistol skor, men får väl nöja mig med budgetvarianter vilket det finns många av! Så jag vet verkligen inte, för det är så fruktansvärt svårt att välja vad man ska ha i vinter.. Ja, jag har svårt för detta som ni kanske märker? Och jag är väldigt detaljerad idag känner jag. Jaja, ni som har tråkigt får nog ännu tråkigare efter detta :)
Love

YESTERDAY





NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Igår när solen äntligen lyste lite och regnet slutat så trippade jag ut och fotade lite, men längre än till trädgården orkade jag inte... Hittade som tur var några "roliga" motiv att fota... Men sen började det ösa igen och jag gick in för att fortsätta på mitt OC, vilket jag även ska göra idag denna tråkiga dag. Grym helg säger jag bara! (Jag hoppas ni kände min ironi i den meningen!?)

SPRING



NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Är det bara jag som verkligen längtar till solsken, våren och allt som kretsar runt det!? Just nu syns bara dystert höstdunkel med regn och rusk... För övrigt har jag inte gjort något vettigt idag om man skulle fråga någon annan. Jag har däremot slukat många avsnitt av O.C, hostat ihjäl mig och saknat min pojkvän något extremt. Tur att han kommer på fredag i alla fall. Grymt! Nu ska jag ta och sjunka ner i fåtöljen och sätta på några fler avsnitt av den fantastiska serien!

FÄRGSPRAK



NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Idag åt vi tacogratäng med nachos. Åh det är ju så himla gott! Tacka Gud för att jag har fått tillbaka det mesta utav min smak. Mums!

SPLASH



NIKON D90 + SIGMA 18-200 f/3.5-6.3

Jag har nu varit hemma i ungefär en timme. Vi slutar nämligen 11.15 på fredagar, två lektioner = SKÖNT! Tråkigt nog kommer jag inte hem innan ja, halv ett då, men bättre än inget, right? Jag har åkt på världens förkylning och jag mådde verkligen sämst igår. Har aldrig varit så slö som igår, för jag hade en fruktansvärd träningsvärk som gjorde att jag inte kunde ställa mig eller sätta mig riktigt heller. Hemskt var det! Ja, jag ska inte trötta ut er med en massa text, utan jag ska faktiskt gå och baka en blåbärspaj tänkte jag. Jag har ett supergott recept och en herrans massa blåbär så vad passar bättre?
Ni får ha en superfredag!

LEO





NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Idag efter min korta skoldag (som förövrigt var bra!) har jag:
- köpt en supersnygg... tröja, kofta, kavajliknande sak (?) i militärgrönt
- åkt hem
- kollat de sista avsnitten på O.C säsong 1
- gått över för att fotografera mina grannars sötsöta Leo med Julia.

Ja, fotograferingen gick bra, och Leo var glad i stort sett hela tiden. Jag försökte få fram det lite mer "klassiska" som man kanske vill ha ibland, men ändå försöka hitta min stil i det hela någonstans. Jag blev nöjd och hans stora bruna ögon gör ju inte saken sämre. SÖT!

GLOW





NIKON D90 + 50 mm f/1.8 (Lite för stor bländare på vissa bilder, I know...)
Tredje bilden är verkligen min favorit. Blicken, fokuseringen, vinkeln, ljuset!
(Och för att ha en blixt, och flera olika spotlights i taket,  så tycker jag ändå att ljuset är väldigt jämnt på många ställen. Ja, jag blev då nöjd!)

Okej, jag tar tillbaka det jag skrev i fredags... Min klass kommer nog bli great till slut, och jag har även hittat några som "jag", eller ja, lite mer i min stil i alla fall, vilket känns jättekul! Dagen har bara bestått utav samarbetsövningar, lekar och olika saker för att lära känna varandra bättre. Så jag hoppas att detta ska bli bra! På onsdag börjar de "riktiga" lektionerna och det ska bli kul att få ha själva media (hoppas på foto först!!!) då också :)


BEAUTIFUL




NIKON D90 + 50 mm f/1.8 + Speedlight SB 600 + reflexskärm

Jag har nog världens vackraste vän. Jo, jag säger då det! Inte nog med att hon är vacker att titta på, nej hon är så fruktansvärt bra framför kameran också. Jag vet att det är mitt jobb som fotograf att säga till hur man ska stå, och si och så, bla bla bla... Men faktiskt så tycker jag det är bättre att personen själv får välja så att det ser så neutralt ut som möjligt då det kan bli lite hur som helst annars. Men klart att om jag vill något så säger jag ju det, men Sabiha fixade detta så himla bra själv att jag bara behövde göra mitt jobb genom att klicka. Detta är bara en bråkdel utav de tre olika stilarna vi gjorde. Även om det inte blev som jag tänkt, vilket det nästan aldrig blir så blev jag helnöjd! Det blåa är verkligen perfekt för hennes ögon.

TACK för dagen, fina du!

SMILE




NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Fina Felicia i slutet av september, början av oktober om jag inte minns fel.. Helt otroligt vad fort allt har gått! Och eftersom detta var opublicerade bilder som ändå är helt okej för att vara så längesedan, så tänkte jag att jag lika gärna kunde publicera ett inlägg till, haha!  

ELEGI



NIKON D90 + 50 mm f/1.8

JUST BE GOOD TO GREEN




NIKON D90 + 50 mm f/1.8

Igår var ju då första dagen i skolan... Den nya skolan med nya lärare, nya rutiner och en helt ny klass. Jag kände ingen, vilket var ganska förvirrande. Jag klarar mig själv, men känner mig ofta rädd på något sätt. Och alla som säger: "Åh jag älskar min nya klass, den verkar så rolig! Vi ska få Macbooks (KÄNN DIG TRÄFFAD SABIHA!!!) och det ska bli grymt med alla fester och skolan är toppen". Well, lucky you! Nej men så illa är det kanske inte, men jag känner mig kanske inte liiiika taggad som alla andra kanske. Egentligen är enda anledningen till att jag har börjat Viskastrand på grund av foto-inriktningen. Annars hade jag verkligen velat gå Bäckäng (Samhäll - journalistik författarskap eller Samhäll - språk). Men jag får väl se hur detta blir, jag får ju inte vara för negativ, och jag får hoppas på det bästa helt enkelt!

Inte för att jag tror någon la märke till att jag sa att jag var glad för någon vecka sedan, för att det hade "hänt" en grej, så kan jag i alla fall meddela att det hände igår. Ja, ni får veta om några veckor förhoppningsvis. Spännande detta!

Imorgon så ska jag fotografera min snyggsnygga Sabiha. Kanske ingen som la märke till att jag inte gjorde det häromdagen heller, haha, men det var en dålig tidpunkt bara, så det blir imorgon istället! Även om vädret ska bli otroligt dåligt hoppas jag att mina idéer räcker för att hålla en inomhusfotografering. Snälla, kan ni inte komma med lite utav era fantasifulla idéer om hur man skulle kunna göra en fotografering mer spännande? Tankar om utseende och sånt. Hade varit tacksamt!

Och förresten.. Det var ju ett tag sen, vad tycker ni om en frågestund?
(Jag har alldeles för mycket fritid, och är rätt rastlös så...)

Ni får ha en mysig lördagkväll med vad ni nu ska göra. Själv ska jag proppa i mig godis och kolla på en bra film!
xoxo

QUESTION

"Hej Jennifer! Jag tycker att blogg.se försämrar bildernas kvalité väldigt mycket. Jag förstår inte hur du lyckas att få dina bilder så fina och ofösämrade. Har du något förslag på hur man gör så att bilderna fortfarande har bra kvalité när man lägger upp dom , typ att du sparar dom i något speciellt format eller något annat , snälla hjälp mig !! :) Kram E"

Jag hade själv problem med detta innan, och samma sak gällde mina headers. De var hopplösa att få kvalité på och jag försökte flera gånger med olika inställningar. Men när jag fick detta tipset utav en annan fotoblogg, så gick allt mycket bättre och man märker stor skillnad!


Om jag inte var tydlig nog och för er som är ganska nybörjare med PS, så ändrar man då storlek på Image - Image Size...





FÖRE/EFTER:


Ja, jag vet att detta är gjort i alla hast, men jag gjorde texten större på den övre bilden för att ni skulle få se hur dålig kvalité den omvandlas till. I datorn, på förhandsgranska är den ju fortfarande bra, men det är när den kommer upp och omvandlas till mindre pixlar på bloggen den blir sämre. Kanske att den med finkänsliga ögon ser mer än en annan, men jag tycker ändå att det är skillnad.

Jag brukar inte göra såna här guider, så att säga, men eftersom min bloggsvar inte fungerar som den ska, då jag inte kan skriva långa svar (texten kapas av... Någon mer som märkt det, eller är det bara jag som skriver för långt, haha?) så fick jag göra det här.
Vill även påpeka att jag tycker man ser olika mycket skillnad på olika bilder. Denna kanske inte är så mycket eftersom det inte är så mycket som händer i den. Visst är det många olika nyanser, färger och så vidare, men ni märker ändå efter ett tag att det är skillnad!

Hoppas det var till någon hjälp, annars får ni höra av er! :)

YOU SPIN MY HEAD RIGHT ROUND




NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Tre halvgamla bilder på Becka från i februari


Ja nu har jag då kommit hem ifrån några underbara dagar nere i Skåne. Jag älskar landskapet, jag älskar att åka tåg och jag älskar min pojkvän, så hur bra är inte det då? Jag trivs med att åka dit ner, så jag klagar inte på att ha ett distansförhållande faktiskt. Vissa anser väl det ganska jobbigt, men mer än att jag redan saknar honom, så finns det inte så mycket nackdelar.

Vi har ju då sovit i tält eftersom han skulle på innebandyturnering, och jag som hatar det trodde det skulle bli katastrof. - Antingen panik på morgonen över att man är överhettad, eller över att man är dyngblöt. Men inget av det faktiskt, vilket var himla skönt då det verkligen hade forsat ner vatten under kvällen och natten.

Sen har vi väl mest kollat på filmer, ätit oss tjocka med godis, glass, chips och massa annat. Men skolan har inte börjat än, så jag känner inget dåligt samvete. När de gamla vanliga rutinerna upptar, ja då ska jag inte äta något mer, vilket lär bli på fredag... Känns skönt att ha en till ledig dag i varje fall.. Ja fast imorgon ska jag fota Sabiha, så det blev ju ingen ledig dag där inte. Vi skulle varit ute och så, även om jag är lite out of ideas, men nu ska det bli regn all day long, så vi får ta det inomhus istället. Men det ska nog lösa sig. Får väl experimentera lite!

Men tack för dagarna hjärtat mitt, det har varit grymt! Puss på dig.

Childhood, whose very happiness is love





NIKON D90 + 50 mm f/1.8
Söta Eira i mitten av juni

Dagen har gått fruktansvärt fort, som vanligt. Jag kan inte förstå att jag redan jobbat en och en halv vecka. Vart tog dagarna vägen? På ett sätt är det ju självklart bra; jag slipper gå upp lika tidigt på morgonen, vara dödstrött när jag kommer hem och lägga mig tidigt. Samtidigt är det väldigt tråkigt att sluta när man lärt känna så många nya människor, både barn och vuxna. Jag trivs verkligen jättebra, och själva jobbet är ju inte vidare ansträngande.. Så om mitt sommarlov hade varit aningen längre, och jag hade haft mer tid över hade jag lätt kunnat stanna en månad till! Men nu är det så att jag slutar på fredag, och då ska jag till Skåne direkt efter att jag har slutat. Känns ganska rätt in på, och jag hade inte klagat på att få sova ut en dag innan jag åkte, men jag vill mer än allt annat träffa Dennis just nu, så då spelar lite sömn ingen roll! Ska då stanna till onsdag, då han börjar skolan, och sen på torsdag ska jag fota min snygging Sabiha. Eftersom det inte bara är jag som har dåligt fantasi (tydligen...), så har vi inte kommit på något "tema" än, men vi har väl spekulerat lite, så vi får väl se vad det blir (rida naken på kossorna vettja!).

Nu ska jag sluka hela första säsongen av OC tänkte jag.
See ya!

And she will be loved





NIKON D90 + 50 mm f/1.8





JENNIFER KIVINEN
- 17årig fotogalen tjej som älskar att stå bakom kameran.
Jag älskar att fånga ögonblicket och få oförglömliga minnen på bild.Kameran hänger oftast runt halsen och jag älskar nya utmaningar!

Kontakt: [email protected]

Sidan ses bäst i Internet Explorer